Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete…
Cu ocazia startului in Turul Frantei din Rotterdam, Trek a prezentat noua gama de cursiere Madone pentru 2011. Seriile Madone au cunoscut diverse modificari, cele mai importante se refera insa la scaderea greutatii si mai multe optiuni pentru cursiere. De asemenea, seriei 6 i s-a alaturat un nou model, SSL, cu 100 de grame mai usor decat precedenta serie 6.
Din gama fac parte modelele Madone 6.9 SSL, 6.7SSL, 6.5, si 6.2. Pretul acestora difera in functie de echipari si specificatii, cel mai scump model (6.9 SSL) avand un pret de aproximativ 8.700$ pe cand cel mai „ieftin” pornind de la 4.199$. Bineinteles, fiecare model poate fi personalizat individual, in functie de cerintele ciclistului.
Greutatea seriei 6 a putut fi scazuta prin utilizarea unei fibre de carbon diferite fata de cea folosita la generatia anterioara. Poarta denumirea de OCLV HexSL si beneficiaza de aceeasi rigiditate ca si carbonul High Modulus, in schimb impresioneaza cu o rezistenta de patru ori mai mare. Partea cea mai frumoasa este ca nu vei vedea prea multe cadre care folosesc acelasi tip de material. Un oficial Trek declara ca acesta este declarat ed catre guvernul American „Defense grade material” si nu poate fi expediat in afara tarilor membre Nato.
La realizarea noii serii 6 Madone, si-au adus contributia 37 de ingineri specializati in carbon, 11 ingineri specialisti in materiale compozite si 9 oameni de stiinta experti in constructia rachetelor. „Asta, deoarece industria aerospatiala este mereu inovatoare atunci cand vine vorba de carbon”, explica acelasi oficial Trek.
Informatii complete obtii pe pagina dedicata modelului Madone 6 Series.
via | Trek
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.
Cei de la TREK au scos prin tehnologia fibrei de carbon OCLV in anul 1993, cel mai usor cadru de curse din lume = 1,11kg. Acum au scos ceva mai performant datorita fibrei folosite, nu a carbonului, care este o rasina dura si casanta (in situatia de fata) si pt. care procesul de imbatranire este inevitabil. In general, toate rasinile (dure), odata cu trecerea timpului devin din ce in ce mai casante…o situatie nedorita, dar ireversibila.