Acum citesti
Rocky Mountain au lansat Vertex XC, cea mai performantă bicicletă a lor din carbon
Rider: Sascha Weber
Photo: Dennis Stratmann
Location: Cadaques, Spain

Odată cu primăvara încep să apară tot mai multe modele de competiție de XC, Rocky Mountain lansând cel mai performant hardtail al lor de până acum, Vertex. Cu un nou cadru din carbon cu geometrie complet nouă, acesta e gata de competiție.

În comparație cu cadrele din carbon Smoothwall ale producătorului, Vertex folosește tehnologia Smoothwall HBO care elimină excesul de rășină și încorporează foi din carbon 40t în cadrul modelului Vertex 90 pentru a scădea greutatea și a mări rigiditatea. Vertex 50 și 70 folosesc tehnologia standard Smoothwall.

Cadrul folosește roți de 29 cu butuci Boost și are spațiu suficient pentru anvelope de 29×2.3 sau 27.5×2.8. Cadrul are un ax spate nou, rutare internă a cablurilor reproiectată ce acceptă Di2 și tije reglabile de 27.2 mm, este compatibil cu schimbător față, are monobloc BB92, prinderi de etrier PM și o protecțe de chainstay din cauciuc. Cadrul e proiectat pentru o suspensie de 100 mm. Standard, bicicleta vine cu anvelope 29×2.2.

Chiar dacă e o bicicletă de competiție XC, Vertex are o geometrie modernă agresivă. Reach-ul e lung iar unghiul furcii are 69.5 grade, wheelbase-ul fiind scurt.

Sunt disponibile trei echipări pentru Vertex, toate cu cadre din carbon, dar numai modelul Vertex 90 primește tehnologia Smoothwall HBO. Cele două modele superioare au transmisie SRAM Eagle 1×12 în timp ce Vertex 50 folosește o transmisie 2×11.

Vertex Carbon 90 are cadrul din carbon Smoothwall HBO, frâne SRAM Level TLM, furcă RockShox Sid și transmisie SRAM Eagle X01, având greutatea de 9.7 kg în mărimea M. Prețul e de 5169 $. Cadrul e disponibil și separat, are o greutate de 1.22 kg și prețul de 1599 $.

 

Vertex Carbon 70 are cadrul din carbon Smoothwall simplu, frâne Shimano XT, furcă RockShox Reba RL, butuc spate DT Swiss, ghidon RaceFace Turbine și transmisie SRAM 1×12, având greutatea de 10 kg în mărimea M. Prețul e de 3399 $.
Vertex Carbon 50 foloseșt e o transmisie XT/Race Face 2×11, frâne Shimano SLX, furcă Reba RL și butuc spate DT Swiss și are greutatea de 11.1 kg în mărimea M. Prețul e de 2899 $.
Rider: Lukas Baum
Photo: Dennis Stratmann
Location: Cadaques, Spain

Toate modelele sunt deja disponibile la distribuitori. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − six =