Acum citesti
Recunoașterea traseului Maros Bike Marathon 2011


Clubul Sportiv Maros impreuna cu Clubul Sportiv Clujul Pedaleaza au organizat duminica 11 septembrie o tura de recunoastere a traseului scurt de 50 km. Vremea buna a scos din casa peste 50 de bikeri din judetul Cluj, intalnirea fiind confundata de catre localnicii satelor din muntii Gilaului cu un concurs real. Participantii cu varste intre 10 si 50 de ani s-au divizat pe parcursul turei in mai multe grupuri, unii dintre ei retragandu-se de pe traseu mai repede in timp ce altii a continuat pana la final.



Cu doua saptamani inaintea celei de-a cincea editie a maratonului s-au inscris online peste 200 de participanti din Romania, Ucraina, Ungaria si Italia, cifra fiind aproape dubla fata de aceeasi perioada a editiei precedente. Inscrierile online continua pana la data de 22 septembrie pe site-ul marathon.marosbike.ro, pe baza datelor din buletin sau a licentei UCI in cazul sportivilor Elite, pentru unul din cele doua trasee: 50 km RACE cu 1700 m total ascensiune sau 80 km MARATHON cu 2700 m total ascensiune. Inscrierile vor fi luate in considerare doar in urma achitarii taxei de inscriere care difera in functie de traseul ales si este de 50 lei, respectiv 70 lei daca se plateste pana in data de 18 septembrie. Dupa aceasta data, taxa va fi majorata cu 20 lei. In schimbul taxei de inscriere, participantii vor beneficia de diverse facilitati pe traseu si la sosire si un pachet de start care va contine numarul de concurs cu cip pentru cronometrare, personalizat cu numele fiecarui participant care achita taxa pana la data de 13 septembrie, o pereche de manusi Maros Sport, bidon de apa, gel energizant, harta si profil altitudine, tichet de masa, souvenir de finisher.


Maratonul este organizat de catre Clubul Sportiv Maros din Cluj-Napoca, sub egida Federatiei Romane de Ciclism si a Uniunii Cicliste Internationale fiind inscris in calendarul UCI ca si class 3, ceea ce garanteaza respectarea unor standarde de organizare si premiere cat si oferirea de puncte internationale pentru Elite. Competitia insa nu se adreseaza doar sportivilor profesionisti care au ca obiectiv o mai buna clasare la nivel mondial ci si sportivilor amatori care participa fie pentru a-si depasi propriile limite fie din placerea de a pedala intr-un cadru natural exceptional alaturi de alte persoane cu aceeasi pasiune. Competitia se desfasoara in Muntii Gilaului, in mare parte pe drumuri forestiere, avand ca punct de start-sosire curtea Motel Gilau situat langa Lacul Gilau iar ca puncte intermediare pe traseu amintim: Manastirea Muntele Rece – Paltinei (inclus odar la traseul RACE) – Balta – Racatau – Muntele Ijar – Pape – Somesul Cald – Padurea Calau.


Evenimentul este sustinut de catre Maros Sport, importator oficial in Romania pentru Cannondale, Focus Bikes, Univega, Kalkhoff, BBB Parts, Continental, Magura, cu sprijinul partenerilor High5, fotoGEAR – fotografii, Clujul Pedaleaza si este promovat de Zile si Nopti, Freerider.ro, Liberinmiscare.ro, Mbike.Ro, Ciclism.Ro, Light- Bikes.ro, EliseiMiron.com, Comunitatea Bikerilor Romani si alte bloguri partenere. Mai multe detalii pe site-ul oficial, accesibil si de pe Iphone sau Android: marathon.marosbike.ro sau pe retelele de socializare: facebook.com/marosbikemarathon | twitter.com/#!/search/mbm2011


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 9 =