Traian Goga este redactor FreeRider.ro încă de la începuturile revistei…
Ieri a avut loc la Cărtureşti un eveniment mai „de nișă”, dacă îl putem așa, dar care s-ar putea dovedi foarte influent în viitorul apropiat și nu numai. Asociația Hai cu Bicla a lansat Cardul Biciclistului, „un tool de încurajat pedalatul”, după cum îl numesc chiar ei.
„Ideea acestui card este puțin alambicată”, spune Tudor Pop, solul celor de la Hai cu Bicla,”în sensul că declicul l-a reprezentat declarația autorităților din București că traficul pe bicicletă are o cotă de doar 1% și că din acest motiv nu merită luat în seamă. Noi știam că suntem mai mulți bicicliști de atât, dar neavând o statistică la îndemână nu aveam cum oferi la acel moment o replică”.
Tudor continuă: „Ne-am pus mintea la contribuție și, acum 9 luni, am fondat asociația Hai cu Bicla. Am debutat cu proiectul Tu ce-ți dorești pentru București, dar știam încă de atunci că e nevoie de o acțiune mai concretă dacă este să impulsionăm lumea să pedaleze. Cum întâlniri și marșuri sunt, evenimente de diferite feluri idem, am optat pentru ceva foarte practic: un card cu beneficii”. Așadar, hai să trecem în revistă care e treaba cu Cardul Biciclistului.
Ce este Cardul Biciclistului? Este un card de beneficii care oferă posesorului puncte de reducere la magazinele și evenimentele partenere, invitații la evenimente culturale, acces la ofertele exclusive ale magazinele partenere și înscrierea într-o tombolă lunară.
Lucruri de știu despre Cardul Biciclistului
- Cardul costă 36 de lei anual și este preîncărcat cu o reducere de 10%. Asta înseamnă că atunci când îl primești, ai o reducere de 10% care se aplică la partenerii Cardului Biciclistului, care este și procentul maxim de reducere. De asemenea, poți deveni și membru al Asociației Hai cu Bicla, odată plătită această sumă.
- Lunar, procentul de reducere scade cu un punct procentual, însă acesta poate fi recâștigat pedalând 100 de kilometri într-o lună calendaristică. Cu alte cuvinte, dacă într-o lună calendaristică nu ai pedalat cel puțin 100 de kilometri, reducerea scade cu un punct procentual. Totuși, nivelul minim de reducere este de 3%, adică sub acest nivel nu poate scădea.
- Reducerea oferită nu se cumulează cu alte reduceri sau oferte ale magazinelor partenere, cu excepția cazurilor când aceștia decid altfel.
- Posesorul cardului trebuie să aibă un cont pe Strava unde să își contorizeze kilometri parcurși și să se înregistreze pe pagina dedicată Cardului. În momentul când se prezintă la magazinul partener pentru a beneficia de reducere, contul său este verificat de cei din magazin pentru a confirma beneficiile
„Cardul este în versiune beta momentan”, precizează Tudor,”deci suportă îmbunătățiri. În principal, are câteva neajunsuri, cum ar fi faptul că kilometrii excedentari nivelului de 100 de kilometri nu se reportează pentru luna următoare. Cu alte cuvinte, fie că ai pedalat 100 de kilometri într-o lună sau 1.000, tot un punct procentual de reducere ți se acordă. De asemenea, nici dacă într-o lună strângi mai puțin de 100, aceștia nu se reportează pentru luna următoare. Cu alte cuvinte, în fiecare lună contorul o ia de la zero” completează interlocutorul.
„Totuși rubrica de feedback este deschisă și sunt foarte curios să văd reacțiile. Sunt curios cum va fi primit, cum va impulsiona pedalatul, în special pe cel urban, căci acesta urmărim să îl încurajăm. De asemenea, sper și să putem colecta destule informații încât să facem o statistică cât de cât reală care cuprinde numărul celor care pedalează, cât pedalează, pe unde pedalează, și alte asemenea lucruri. Suntem deschiși pentru orice colaborare și sper să aibă succes această inițiativă” încheie Tudor.
Mai multe informații despre Cardul Biciclistului, precum și magazinele partenere, pot fi găsite pe pagina dedicată de pe site-ul Hai cu Bicla.
Traian Goga este redactor FreeRider.ro încă de la începuturile revistei și reprezintă una dintre vocile care contează în ciclismul românesc.
Daca imi permiti, Traian, as vrea sa fac o precizare. Reducerea scade cu un procent in fiecare luna daca pedalezi sub 100 de kilometri.
Pe de alta parte, cresterea nu respecta acelasi principiu. Spre exemplu: daca nivelul tau actual de reducere se afla la 6% si pedalezi 400 de kilometri in luna iunie, in luna iulie vei avea 10% reducere – adica cei 6% pe care ii aveai + 4 * 100 kilometri.