Acum citesti
Noutăți de la Bianchi: noua cursieră Oltre XR4 și noul MTB Methanol CV 2017

Pentru anul viitor, italienii de la Bianchi au pregătit două noi modele. Și ca nimeni să nu fie supărat, au lansat unul pentru șosea și unul pentru munte, adică pe scurt, o cursieră și un MTB. Fiind vorba de Bianchi, probabil că te aștepți la modele de vârf și bine faci, căci chiar așa și este. Aceste două biciclete au fost desigur înzestrate cu cea mai nouă tehnologie a italienilor, iar termeni precum NASA, „folosit în aviație” sau „tunelul aerodinamic” sunt uzuali în descrierea noilor biciclete. Curios despre ce este vorba? Hai să vedem împreună!

_G1A5667Deoarece Bianchi este recunoscut la nivel mondial pentru cursierele sale de excepție (eu am un ciclocros Bianchi și tot de excepție mi se pare), voi începe cu noua Oltre XR4, care a primit un update important față de versiunea anterioră: Countervail vibration cancelling composite technology. Sună lung și pompos, însă în principiu Countervail este un material care combină carbonul viscoelastic cu o fibră specială care reduce vibrațiile din șosea sau alte turbulențe care ar putea afecta performanța acestuia. Printre altele, este bine de știut că materialul a fost dezvoltat de NASA, prin urmare vorbim despre lucruri serioase aici. Această tehnologie se regăsește exclusiv pe cadrele și furcile produse de Bianchi.

Bianchi

Bianchi

DSCF2038Mai mult decât atât, cei de la Bianchi au lucrat foarte mult la optimizarea aerodinamicii bicicletei, rezultând astfel un produs care va simplifica viața utilizatorului. Spre exemplu, headtube-ul a fost împrumutat de la bicicleta de time trial Aquila CV, iar asta permite o compatibilitate cu un ghidon Vision Metron 5D sau cu unul normal. Frâna este de tip Direct Mount, iar tija de șa nu mai are o cheiță de tip quick release, ci pur și simplu un șurub amplasat în fața tijei de șa, care permite demontarea acesteia. Chainstay-urile sunt mai late pentru o mai bună rigiditate torsională, iar greutatea cadrului este aproximativ 980 de grame, în dimensiunea 55 cm. Furca cântărește 370 de grame.

În ceea ce privește MTB-ul, cei de la Bianchi au pregătit noul Methanol CV, care împrumută tehnologia Countervail de la cursiere. Astfel, au obținut un 29er care reușește să absoarbă majoritatea vibrațiilor venite din teren, care, să nu uităm, sunt mai evidente decât în cazul cursierelor.

DSCF2035Pentru această biciclete, italienii au folosit un bottom bracket lat, BB92, un headtube conic cu o structră solidă, chianstay-uri scurte de 429mm și desigur, cabluri trase prin interiorul cadrului. Bicicleta este pregătită pentru echiparea cu un sistem de transmisie electronic, poate suporta o tijă de șa reglabilă și la nevoie, poate găzdui și un schimbător de foi, deși este greu de crezut că pe o astfel de bicicletă cineva va folosi unul. Pentru prinderea roții de spate, cei de la Bianchi au optat pentru standardul Boost, așadar vom avea un hardtail cu un ax foarte lat pe spate, ceea ce se va traduce prin stabilitate mai mare dar și rigiditate crescută.

Dintre bijuteriile pe care le-am putut vedea la Eurobike, modelul de time trial Aquila CV a reușit să ne impresioneze prin forma sa deosebită, dar și modelul L’Eroica, o bicicletă vintage, dar care este fabricată în zilele noastre.

DSCF2037 DSCF2042O superoprtunitate de a pedala ca altă dată, pe un produs cât se poate de nou. În galeria de mai jos, poți vedea toate modelele de top pe care Bianchi le-a expus la Eurobike.

DSCF2034 DSCF2040 DSCF2041 DSCF2044 DSCF2046 DSCF2047 DSCF2048 DSCF2049 DSCF2050 DSCF2051 DSCF2054 DSCF2055 DSCF2056Importator Bianchi în România: Carbon Bike.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + eleven =