Acum citesti
Kona regândeşte gama cross country

Recent Kona a lansat o nouă serie de biciclete de şosea şi mtb. Geometriile bicicletelor pentru offroad au fost regândite utilizându-se noul sistem Fuse Independent Suspension de la Kona.

Această suspensie este similară cu cea tradiţională cu pivot unic bazându-se însă pe flexibilitatea cadrului în locul pivotului amplasat la intersecţia dintre ţevile seat stay şi chain stay. Potrivit celor de al Kona „rezultatul este o suspensie eficientă şi rigidă pe lateral care duce reducerea greutăţii la un nou nivel”. Astfel Fuse este cu 240 grame mai uşoară decât predecesorul ei Beamer.

Modelul Hei Hei foloseşte noua suspensie Fuse şi este disponibilă în două configuraţii – Trail (cu furcă de 120mm) şi race (cu furcă de 100mm). Trail va costa 2.499 $ în timp ce Race va avea un preţ de 3.299$. La vânzare este disponibil şi doar cadrul separat (cu shock Fox Float şi SRAM Maxle) la preţul de 1.699$.

Kona-Hei-Hei 2016Modelul Kahuna este un 29er gândit pentru concursuri. Preţurile vor fi între 1.299$ şi 1.999$. Cadrul a primit îmbunătăţiri semnificative în privinţa geometriei: un unghi al furcii mai relaxat, BB amplasat mai jos şi ţevi chainstay mai scurte. Cadrele sunt disponibile în 4 dimensiuni (S, M, L şi XL).

Kona-Kahuna-2016Ultima, dar nu cea din urmă este Operator 27.5. Kona spune că această nouă versiune din aluminiu este la fel de uşoara ca predecesoarea cu roţi de 26 inch şi cadru din carbon. Însă noua Operator dispune de un reach mai lung, unghi al furcii mai realxat şi ampatament mai mare. Foloseşte de asemenea ax spate 12×142 thru axle şi un rulment BB de 73mm pentru un profil mai îngust.

Kona-Operator-27.5 2016

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 − 1 =