Acum citesti
OneUp Components lansează convertorul DH Block pentru downhill

OneUp Components a fost una dintre primele companii care a făcut disponibile pe piaţă kituri de conversie pentru diferite produse deja existente. Printre ele se numără pinionul 42T, foaia narrow-wide şi cuşca RAD care ajută casetele de pinioane modificate să fie mai compatibile cu schimbătoarele Shimano. Acum OneUp Components şi-a îndreptat atenţia spre downhill lansând kitul de conversie a unei casete obişnuite de pinioane pentru cross country într-una de downhill.

OneUp Components DH Block 04Specificaţii:

  • Caseta mtb cu 9 viteze se transformă în 6 viteze pentru dh;
  • Caseta mtb cu 10/11 viteze se transformă în 7 viteze pentru dh;
  • Treceri din 2 în 2 dinţi de-a lungul majorităţii casetei cu 11-36T;
  • Gamă de 11-25T sau 11-21T în funcţie de caseta pe care se face conversia;
  • Posibilitatea de a schimba toate vitezele din casetă cu doar 2 apăsări de shifter;
  • Greutate: 40g
  • Culori: verde sau negru
  • Preţ recomandat: 45$

OneUp Components DH Block 01Practic noua invenţie OneUp DH Block înlocuieşte cu un distanţier ultimele cele mai mari 3 pinioane din casetă. Acest distanţier este în acelaşi timp şi o apărătoare pentru spiţe. În funcţie de caseta pe care o foloseşti îţi vor mai rămâne primele 6 sau 7 pinioane care au treceri aproape identice între ele în comparaţie cu caseta X01DH Mini Block de la Sram.

OneUp Components DH Block 03La fel ca şi la celelalte produse OneUp ideea din spatele conversiei este oferirea unei alternative mai ieftine la soluţiile celor de la Shimano şi Sram. Spre exemplu caseta Sram X01DH costă 300$ dacă vrei să foloseşti ceva dedicat. În schimb, dacă nu ai deja pe acasă o casetă de pinioane, poţi cumpăra una Shimano SLX la doar vreo 50$ la care adaugi şi preţul kitului de conversie de la OneUp. Oricum ai da-o ieşi mai ieftin, iar rapoartele vitezelor le vei avea aproape identic.

OneUp Components DH Block 02

Vezi Comentarii (2)
  • eu mi-am scos 4 inioane de la caseta de 9 sram si am inlocuit cu distantiere din plastic de la o caseta veche(cele dintre pinioane) nu am apratoare pt spite dar deocamdata nu au fost probleme sa scape lantul pana acolo. probabil disntatierele mele din plastic sunt mai usurele ca aceasta din articol.parerea mea o este ca acest convertor cum i-l numesc ei este de bun pt marketing si care trebuie sa se vanda.:)

    • Desigur, aproape intotdeauna exista si solutii low-tech. Insa OneUp nu pot fi acuzati (prea mult) de marketing intrucat ei de la bun inceput au oferit solutii mai ieftine pentru ca oricine sa aiba acces la tehnologia de ultima ora fara a fi nevoie sa investesti o avere asa cum cer cei de la Shimano si Sram si fara sa fie nevoie sa schimbi toata bicicleta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 2 =