Acum citesti
MTB Skills and Boot TEST Camp: Află cât de eşti de bun!

Pentru că sezonul s-a încheiat, este timpul pentru un alt fel de MTB Skills and Boot Camp:o tabără de mountain-bike la care nu se acceptă nici un fel scuze, că e prea frig, că se urcă prea mult, că e prea greu, prea tehnic, mai ales că data de desfăşurare este 11-13 noiembrie. Dacă te numeri printre cei care sunt de părere că nu există condiţii prea dificile de dat ci doar echipament nepotrivit şi vrei să ai parte de o testare complexă dar şi distractivă a abilităţilor tale de mountain-biker, iată ce îţi propun Freerider.ro împreună cu Marc Sandu.

mtb-test-campZiua de vineri, 11 noiembrie, este rezervată unei ture tehnice, care va avea ca principal scop creşterea coeziunii grupului, de la care nu vor lipsi, la nevoie sfaturile. Urcări abrupte, coborâri care îţi vor solicita atenţia şi reflexele, toate vor fi acolo! Sâmbătă, 12 noiembrie, va avea loc o sesiune de pregătire fizică, în aer liber, desigur,  menită să te încălzească pentru o testare a forţei, rezistenţei, vitezei, mobilităţii şi coordonării pe care le ai în prezent. Urmează apoi proba pumptrackului, un bun indicator pentru cât de bine te descurci pe o coborâre, iar îndrumările nu vor lipsi nici aici, înainte de a cronometra o tură lansată dar şi mai multe ture. Felul în care te descurci în această situaţie permite o bună evaluare a modului în care rezişti la momentele de intensitate din timpul unei curse, atacuri, urcări dificile, starturi în viteză! Şi dincolo de evaluări, timpi, reflexe şi indicatori, un pumptrack este în primul rând extrem de antrenant şi de distractiv. Există chiar mai multe legende cu tipi care odată intraţi în pumptrack nu s-au mai dat scoşi nici la venirea întunericului…

Tot cronometrat este şi un mic circuit amenajat lângă pump-track, care îţi va permite să exersezi controlul bicicletei, iar dacă te simţi încrezător pe tehnica ta din viraje, ti-am pregătit două probe de slalom, plus alte două probe surpriză. Întrucât aceste teste sunt suficient de tehnice, coborările de duminică de pe Ciocanu nu vor fi cronometrate, din motive de siguranţă a participărilor, dar, nu ai scăpat aşa uşor, avem urcări cronometrate. Avem chiar şi probe de bunny-hop şi drop, cu sistemul de punctaj aferent.

A propos de sistemul de punctaj, la final de tabără,  tragem linie, adunăm punctele şi vedem cine e premiantul taberei, care desigur va fi recompensat de Freerider.ro şi Marc Sandu pentru eforturile sale. Atenţie, această tabără, desigur destinată riderilor amatori, nu este un concurs ci o modalitate distractivă de a-ţi evalua forma fizică şi abilităţile tehnice, dar şi de a învăţa cum se le îmbunătăţeşti.

Costurile taberei: 490 lei per persoană, cu cazare şi transport din Bucureşti incluse. Pentru cei care optează să vină din alte localităţi sau îşi asigură singuri transportul, preţul este de 450 de lei. Masa nu este inclusă în preţ, dar există posibilităţi convenabile de servire a mesei, cu mic dejun la locul de cazare. Mai multe detalii despre aceste aspecte la înscriere. Numărul de locuri disponibile: şase.

Facilităţi oferite la cazare: parcare în curte, wi-fi, zonă de spălat bicicletele, scule, produse şi accesorii pentru curăţat bicicletele, toate sunt la dispoziţia ta.

Înscrierile se fac pe adresa: [email protected]. Detalii la telefon: 0745-083-191.

Marc Sandu este rider Focus FreeRider Cycling Team, personal trainer Level I şi II acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level, se apropie de 100 de curse XC-Marathon, naţionale şi internaţionale, şi mai multe podiumuri naţionale şi internaţionale în categoria de vârstă, redactează race-reports pentru FreeRider, dar a testat şi biciclete pentru revista Top Gear şi pentru rubrica “La Ghidon” a emisiunii TV “La Volan”, pe Digi24 HD iar în prezent scrie despre biciclete în revista print Eco-Wheels.

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + 15 =