Acum citesti
Marius Petrache și Andy Brunner despre cursa pe etape 4Mountains

4Munți este o cursă cu 4 etape, desfășurată pe parcursul a 4 zile (1 etapă pe zi), cu o lingime totală de peste 200 de km și o diferență de nivel de peste 7.000 de metri. Deja poți să faci câteva calcule și să tragi concluzia că nu este deloc vorba despre o cursă deschisă oricui, cu atât mai puțin amatorilor. De aceea am dorit să știm părerea lui Marius Petrache dar și a lui Andy Brunner, prin prisma celui mai vârstnic participant (60 ani).

1.Cum ti s-a parut evenimentul 4Mountains? Atat ca organizare cat si ca traseu.

Marius Petrache: Organizarea a fost diferita de cea cu care probabil suntem obisnuiti. Mi s-a parut un eveniment usor retras,fara prea mult tam-tam sau promovare dar totusi cu multe echipe prezente, un eveniment la care, parca, au luat parte numai prieteni, unde toti se cunosteau.

marius_petrache
Marius Petrache și Marius Roșioru.

A fost o experienta frumoasa. Am vrut sa particip datorita peisajelor,datorita muntilor pe care cu siguranta ii voi revizita cat mai curand si, sper, tot pe o vreme la fel de buna cum a fost pe durata celor 4 zile de concurs.
La organizare mai puteau lucra in punctele de alimentare. In unele zone unde se mergea din start la deal cate 10, 15 km sau mai mult trebuia pus punctul de alimentare mai aproape pt ca in fiecare zi aveam P.A abia dupa aproximativ 15 km de la start si in unele etape asta insemna ca ne puteam alimenta abia dupa 1 ora sau 1 ora 30 de minute, ceea ce e cam mult pt noi cei care mergeam mai tare, ma gandesc ca pentru cei care aveau o viteza mai mica dura si mai mult pana ajungeau la P.A.

Am avut momente cand am luat apa din rau dar nu este singura cursa la care am facut asta, asa ca nu ma plang, au fost momente in care m-am gandit la participantii din urma mea.

Traseul a fost marcat foarte bine. Doar in prima zi ne-am ratacit (eu cu Rosioru) deci pentru 4 zile de concurs cu doar o greseala la marcaj, consider ca este foarte bine.

Andy Brunner: Evenimenul 4Mountains mi s-a parut definitia perfecta de Maraton MTB. A fost un concurs extraordinar, cu trasee spectaculoase insa destul de tehnice. A fost o experienta frumoasa iar organizarea a fost in regula, trasee foarte bine marcate.

andy_brunner
Andy Brunner și coechipierul său de la BikeXpert Racing Team.

2.Au existat portiuni extreme de dificile chiar si pentru voi, cei mai experimentati?

Marius Petrache: Am avut portiuni dificile pentru mine personal ,in prima etapa, la inceput si pentru ca, cu o zi inaintea concursului am avut un accident impreuna cu doi colegi de antrenament – Crista Dani si Juganaru Razvan asa ca eram un pic ”ruginit” pe prima parte a primei etape. Mai ales ca era si zona de impins bicicleta ceea ce-mi displace enorm. In cazul acestei competitii poate nu au fost variante de traseu dar trebuie sa dispara mentalitatea organizatorilor ca o competitie grea trebuie sa fie una in care te dai jos de pe bicicleta si impingi cate o ora la deal.

Aceasta portiune nu se incadreaza la una dificila din punct de vedere tehnic.

Au fost mai multe zone tehnice dificile pentru noi dar le-am abordat cum trebuia, mai putin in etapa a 3-a cand am fost penalizat pe o astfel de portiune, cand pe o coborare mi s-a blocat cumva roata de spate intre niste radacini sau pietre si am fost proiectat peste ghidon aterizand pe partea stanga a drumului printre copaci.

Andy Brunner: Datorita conditiilor meteo favorabile n-am intampinat mari probleme pe traseu, insa daca ar fi fost vant, ploaie sau zapada cu siguranta ca ar fi fost portiuni la limita.

3.Care dintre cele 4 etape ti s-au parut cele mai grele?

Marius Petrache: Prima parte a primei etape mi s-a parut cea mai grea (repet,din cauza starii mele fizice si pentru ca a trebuit sa imping mult bicicleta). Dupa ce am trecut de acea portiune m-am bucurat de fiecare metru al fiecarei etape.

Andy Brunner: Primele doua etape mi s-au parut foarte lungi si dure, insa si foarte frumoase.

4.Sunt trasee ce merita recomandate si incepatorilor?

Marius Petrache: Da. Sunt trasee care pot fi recomandate incepatorilor in conditiile in care acestia merg pregatiti cu tot ce le trebuie (daca merg in lipsa unei competitii) si sa mearga cu grija pentru ca orice greseala, oricat de mica poate duce catre o experienta neplacuta, chiar si pentru cei mai avansati. Valabil pe orice fel de traseu. Cel mai indicat este ca incepatorii sa fie insotiti de una sau mai multe persoane cu experienta pentru a fi o iesire si mai placuta din care pot acumula informatii, fara a invata din greseli .

Andy Brunner: Nu recomand incepatorilor aceste trasee. Exista portiuni dificile si foarte tehnice unde te poti accidenta foarte usor.

5.Care au fost rezultatele obtinute de tine pe fiecare etapa in parte?

Marius Petrache: In prima etapa am fost pe locul 5, in a 2-a am castigat, in a 3-a pe locul 3 si in ultima etapa pe locul 2 astfel terminand cele 4 etape la clasamentul general pe locul 3.

Andy Brunner: In general am fost in prima junatate a clasamentului (mai am de munca), insa am avut noroc cu coechipierul meu, Cristi Catana, care in trecut a participat la maratonul 3Mountains, iar experienta lui a fost foarte valoroasa pentru mine.
La categoria Masters am iesit pe locul 4.
Felicitari si jos palaria pentru toti concurentii, in special celor din categoria elite pentru ritmul sustinut pe parcursul celor 4 etape.

6.Ti-ar placea sa existe mai multe comepetitii pe mai multe etape? Competitii de anduranta?

Marius Petrache: Da, cu siguranta. O astfel de competitie pe etape este mai interesanta atat pentru participanti cat si pentru cei care urmaresc rezultatele in fiecare zi pentru ca asemenea unei curse de sosea cu mai multe etape, nu se stie ce se va intampla a 2 a zi, cum se vor simti ciclistii si sunt rasturnari de situatii cu care sunt obisnuit din tururile de sosea la care am luat parte si care imi plac indeosebi.

Andy Brunner: Da, cu siguranta as participa la toate competitiile de acest gen. Este un format perfect, iar Romania ofera o varietate larga de astfel de trasee.
Multumesc organizatorilor Maratonului 4Mountains si celor ce au ajutat la desfasurarea sa.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + 9 =