Acum citesti
Kalibra Disc, cursieră aero pe disc de la Scapin

Scapin_Kalibra-Disc_carbon-aero-disc-brake-road-bike_studio-blackProducătorul italian premium Scapin vine pe piață cu o nouă bicicletă – Kalibra Disc. Aceasta este primul model de cursieră pe disc al lor, fiind prezentată în premieră săptămâna trecută la Verona. Bicicleta combină designul aerodinamic cu câteva forme mai rectangulare cu rolul de a mări rigiditatea în zona transmisiei. Bicicleta pare a fi proiectată pentru turele de antrenament zilnice dar și pentru sprinturi rapide.

Scapin_Kalibra-Disc_carbon-aero-disc-brake-road-bike_red-framesetÎn față, Kalibra Disc are o furcă a cărei brațe sunt îndoite în spate și care se continuă frumos cu headtube-ul cu formă aerodinamică. Furca este asimetrică, brațul cu frâna având o secțiune mai mare pentru a face față forțelor apărute.

La fel cu headtube-ul și downtube-ul, seat-tube-ul folosește o secțiune aerodinamică și chiar o adâncitură pentru roată pentru a îmbunătăți comportamentul. Chiar și seatstay-urile subțiate care se îmbină cu top-tube-ul au o secțiune aero.

Scapin_Kalibra-Disc_carbon-aero-disc-brake-road-bike_farmeset-renderingPrinderea tijei de șa este de asemenea aerodinamică, fiind plasată ingenios în afara cadrului, în micul triunghi format între seat-tube, top-tube și seat-stay-uri, unde este bine protejat de vânt.

Cadrul este construit pe sistem monococă din carbon T1000, cu toate cablurile rutate intern și cu capace modulare. Folosește geometria Scapin Racing Concept, aceiași folosită și la modelul de top LTD SL.

Scapin_Kalibra-Disc_carbon-aero-disc-brake-road-bike_geometryPentru a se adapta la frânele pe disc, roțile primesc ax thru de 12 mm iar etrierii au prinderi de tip flat mount. Bicicleta vine echipată cu componente Shimano pentru a beneficia de avantajul la frânare oferit de discurile Ice Tech, fiind folosite cele de 140 mm.

Scapin_Kalibra-Disc_carbon-aero-disc-brake-road-bike_paint-shop-redKalibra Disc este disponibilă în culoarea neagră, fiind posibilă și vopsirea în culori la alegere. Sunt disponibile mărimi între S și XXL și echipări între Tiagra și Dura-Ace Di2. Modelul va fi disponibil pe piață începând cu luna octombrie 2016.

Pentru mai multe informații vizitați pagina producătorului.

Informații preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × two =