Acum citesti
ION lansează o nouă pereche de încălțăminte, dar și alte noi produse

În al 5lea an de activitate în domeniul bicicletelor, cei de la ION adaugă o nouă gamă de produse în portofoliu: încălțămintea specifică. Cu această ocazie, producătorul lansează două noi perechi, una cu talpă dreaptă și prindere cu șiret și încă una de tip clipless, compatibilă SPD, cu șiret și bandă cu arici. Ambele perechi au fost dezvoltate împreună cu specialistul în încălțăminte Suplest, reușind astfel să ofere echilibrul perfect între performanță și utilizare de zi cu zi.

DSC_6097Revenind în detaliu la cele două, Rascal este încălțămintea clipless, cu talpă StpTraction, care oferă o combinație unică între transmiterea puterii către pedale cu flexibilitatea.

DSCF1525Asta înseamnă că vei putea împinge bicicleta la deal fără să simți disconfortul accentuat oferit de încălțămintea care are o talpă complet rigidă. În același timp, șiretul împreună cu ariciul de fixare este responsabil pentru a ține laba piciorului pe o poziție fermă.

DSCF1523În vârf, există un material care va atenua loviturile venite de la pietrele sărite de pe traseu (de regulă aruncate de roata de față), protejând atât piciorul cât și încălțămintea. Cei de la ION s-au gndit să adauge și o protecție pentru gleznă, prezentă pe partea cu brațul angrenajului, un plus de siguranță mai mult decât binevenit. Greutatea este de 469 de grame, pentru dimensiunea 42, fără plăcuțe.

DSCF1527Raid_Amp este încălțămintea cu talpă dreaptă, poziționată în segmentul high-end, care împrumută câteva carcateristici de la modelul Rascal, precum protecția de gleznă sau cea din vârful încălțămintei. Totodată, față de Rascal, acest model va avea o talpă mai moale (așa cum era e așteptat nefiind vorba despre o pereche clipless) și va beneficia de prindere doar cu șiret.

DSCF1529DSCF1536Asta nu înseamnă că cei de la ION nu au mizat pe rigiditate când au creat această încălțăminte, talpa fiind împărțită în mai multe zone pentru a fi eficientă pe axa longitudinală și mai flexibilă pe axa laterală. Totodată, modelul pe care-l poți observa pe talpă este împărțit pe zone, pentru a oferi aderență la urcarea pe jos sau atunci când pedalezi.

DSCF1534Trei zone distincte se pot observa pe talpa Raid_Amp. Un calapod cu două componente oferă suport bun pentru mijlocul piciorului dar și mai mult confort pentru călcâi. Greutatea este de 400 de grame, pentru dimensiunea 42.

În ceea ce privește protecțiile, cei de la ION lansează K_Lite R, un progres față de modelul K_Lite și K-Pact_Amp, fiind vorba despre două genunchiere. K_Lite R (pentru enduro) se bazează pe modelul deja existent în gamă, K_Lite, oferind mai multă libertate de mișcare fără să scadă din gradul de protecție. Pentru a ajunge la acest nivel, ION a colaborat cu Richie Rude, Campion Mondial la Enduro, creând o protecție din neopren respirabil (botezat Super Perforator Neoprene), care nu acumulează căldură sub protecție. Pentru o mai bună flexibilitate, s-a renunțat la tehnologia SAS-TEC și s-a optat pentru HD Memory Foam, o spumă cu memorie care nu afectează pedalatul. O bandă de prindere cu arici se află în partea superioară a genunchierei.

DSCF1519K_Pact_Amp este modelul dedicat iubitorilor de Bike Park-uri sau Downhill, este dotat cu tehnologia SAS-TEC (level 2), reușind astfel să absoarbă cu succes și cele mai dure lovituri. Este echipat cu un fermoar vertical pentru a fi mai ușor de prins, dar și cu protecție suplimentară în cazul unei căzături pe laterală.

DSCF1522Îmbrăcămintea este de asemenea o temă interesantă de discuție pentru 2017, deoarece ION intră în segmentul iubitorilor de Cross Country și Maraton cu o nouă linie: Paze. Pentru adevărații freerider-i, ION lansează gama Seek, despre care vei afla mai multe în cele ce urmează. Revenind la Paze, această gamă a fost gândită pentru a oferi o respirabilitate cât mai mare și un confort crescut: transpirația este transportată eficient în exterior, pentru a menține pielea uscată pe cât de mult posibil, evaporarea realizându-se mult mai rapid decât în cazul unor haine sintetice obișnuite. Vor exista trei piese de rezistență: pantalonii, ceva mai largi și mai atractivi decât cei clasici pentru Cross Country, o pereche de Bibshorts și un tricou cu fermoar complet.

47702-5054_ION---Tee-Full-Zip-SS-PAZE_AMP_blue_f 47702-5762_ION---Bikeshorts-PAZE_AMP_blue_bSeek este înlocuitorul gamei Roam, o gamă de îmbărăcăminte care corespunde perfect sloganului Surfing Trails. Cu un design evident inspirat din hainele pentru surfing, acestea se adresează tuturor celor consideră freeride-ul mai mult decât o categorie: fără limitări, fără stereotipuri, dar cu siguranță extraordinar. Astfel, noile Seek se potrivesc atât pe poteci de munte, la freeriding, în bike park sau pe un traseu de downhill.

47702-5034_ION---Tee-LS-SEEK_AMP_grey_f 47703-5730_ION---Bikeshorts-SEEK_AMP_red_fNu în ultimul rând, pentru 2017 ION a pregătit un nou rucsac: Villain 4 și 8, așadar disponibil în două versiuni. Cifrele corespund volumului, de 4 sau 8 litri și sunt dotați cu un rezervor de apă de 2 litri. Bretelele sunt perforate pentru o bună aerisire și pentru o mai bună fixare, există o prindere centrală, peste burtă. Cele două modele vor fi disponibile începând cu primăvara lui 2017.

47700-7017_ION---Backpack-VILLAIN-_4_blue_f DSCF1539Importator ION în România, Surmont – The Bikes Store.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 5 =