Acum citesti
Invazie de pantofi noi de la Shimano: 18 modele noi de AM, DH şi de iarnă

Shimano sunt cei mai mari producători de pedale şi pantofi clipless, cu o istorie bogată în domeniu. Practic e foarte greu să ieşi la o tură unde măcar o persoană să nu aibă pantofi sau pedale SPD Shimano. La aniversarea a 25 de ani de SPD, Shimano a introdus direct 18 noi modele de pantofi, de la modele de triatlon până la cele de downhill. Gama completă a ajuns la 71 de modele!

SH-AM500-SG_S_S1-e1436893651192-600x451Să vedem care sunt noile modele de DH, AM, Trekking şi de iarnă.

Pentru disciplinele extreme, gama a fost îmbunătăţită cu ajutorul celebrei familii Atherton: Gee (campionul mondial de DH), Rachel (campioana mondială de DH în 2013) şi Dan (campion naţional britanic de 4x). Denumirea AM a modelelor AM9 şi AM7 nu trebuie să ne deruteze, este vorba de pantofi perfect adaptaţi nevoilor pentru downhill de performanţă.

SH-AM900-SL_S_S1Modelele AM9 şi AM7 sunt identice în partea superioară, cu închidere cu velcro şi protecţii la şireturi. Talpa este una clipless pentru modelul AM9, în timp ce AM7 are o talpă Vibram specială plată. Talpa modelului AM9 a fost redesenată pentru o cuplare mai simplă în pedală şi pentru o reducere cu 23% a greutăţii faţă de modelul anterior, AM45. Ambele modele folosesc branţuri EVA din spumă şi profilul Shimano Volume Tour pentru volum suplimentar în partea frontală a pantofului.

SH-AM700-SL_S_S11În plus, gama AM dispune de talpă întărită suplimentar pentru echilibru şi eficienţă la pedalat perfecte dar în acelaşi timp pentru a putea fi simţite bine pedalele. Cauciucul specific şi forma tălpii se combină pentru a oferi aderenţă când e nevoie de mers pe jos şi o marjă largă de reglaj a poziţiei plăcuţei la modelele clipless.

SH-AM700-SL_B_S31Pentru un stil mai puţin agresiv sau pentru cei ce nu au nevoie de protecţia oferită de modelele 7 şi 9, AM5 reprezintă o opţiune interesantă. Acesta foloseşte doar o bandă velcro, şireturile rămânând expuse, talpa plată este optimizată atât pentru mers cât şi pentru pedalat şi include nişte modele colorate.

SH-AM500-SL_B_S3Greutatea specificată pentru cele trei modele este de 744 g pentru AM9, 731 g pentru AM7 şi 941 g pentru AM5, care ilustrează reducerile de greutate făcute la AM7 şi AM9. În comparaţie cu vechiul model AM45 care avea 961 g se poate vedea că modelele noi sunt o opţiune mult mai bună pentru oricine are nevoie să pedaleze.

Nu au fost anunţate preţurile, dar AM9 şi AM5 vor fi disponibili din Octombrie, iar AM7 din Noiembrie.

Cum iernile în ultima vreme sunt din ce în ce mai blânde, este tot mai mult timp pentru ture de fat-bike. Cu orice bicicletă, dacă iarna e nevoie de ieşit afară în loc de trainer-ul din casă, noii MW7 vor păstra picioarele calde şi uscate. Aceştia sunt izolaţi cu un strat impermeabil de Gore-Tex, un strat termic de polar fiind adăugat în interior pentru protecţie termică. Folosind branţurile Trobal, introduse pe modelul SH-M2000 de Enduro, MW7 ar trebui să ofere aceiaşi eficienţă la pedalare cu aceştia în confort maxim.

SH-MW700-SL_A_S2SH-MW700-SL_B_S3Sub toate protecţiile, pantoful foloseşte sistemul de şiret cu tragere Speed şi o bandă elastică sub acesta pentru a uşura încălţarea şi descălţarea. Folosind forma Volume+, ar trebui să fie spaţiu suficient pentru şosetele groase de iarnă, iar talpa are crampoane mari de cauciuc inclusiv pe exterior pentru aderenţă maximă. Construit cu multe sisteme de protecţie, MW7 este un pantof de enduro de iarnă cât se poate de performant, destinat turelor agresive, cât se poate iarna. Vor fi disponibili din Septembrie.

Cu siguranţă la fel de buni ca orice alt pantof de trekking cu plăcuţe clipless, Shimano aduce modelele pentru tură şi cross XM9 şi XM7.

SH-XM900-SG_S_S1Cu interior de Gore-Tex, piele Nubuk şi tălpi rezistente de Vibram, ambele modele Cross Mountain ar trebui să fie la fel de performante pentru trekking pe potecile muntelui, cât şi pentru pedalatul înapoi la vale. Pantofii sunt totuşi optimizaţi pentru pedalat, cu prinderi cu velcro la gleznă şi inclusiv cu o mică buclă rapidă la XM9. Modelul superior are de asemenea protecţii în jurul gleznei pentru a împiedica pătrunderea de pietre şi un călcâi din spumă TPU, precum şi un branţ special care menţine piciorul pe poziţie.

SH-XM900-SG_B_S3Ambele modele au o placă de întărire pe jumătate de talpă, cu amortizare EVA pentru mers confortabil. Datorită diferenţelor constructive, XM7 e ceva mai uşor la 870 g în comparaţie cu pantoful complet XM9 care are 1070 g. Ambele modele includ un capac de cauciuc care nu numai că permite folosirea cu pedale normale, dar are forma unei plăcuţe SPD. Asta permite obişnuirea cu senzaţia de pedale clipless fără a fi efectiv prins în acestea. Confecţionaţi după forma Volume Performance, aceştia sunt mai laţi decât cei cu Volume+ şi permit folosirea de branţuri ortopedice. Aceştia vor fi disponibile din Octombrie.

Informaţii preluate de pe bikerumour.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 14 =