Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete…
În urma extragerii, doi dintre cititorii FreeRider.ro s-au bucurat în acest weekend de cursul de mecanică gratuit. Cursul a fost structurat în două ședințe, a câte aproximativ 3 ore, în cadrul căruia cei doi au învățat reglajele de bază ale bicicletei, precum: reglarea și curățarea schimbătoarelor, înlocuirea cablurilor pentru schimbătoare și lubirifiera corectă a acestora, întreținerea furcii, schimbarea unei anvelope dar și reglarea frânelor pe disc sau schimbarea plăcuțelor de frână. Toate, susținute cu probe practice.
Feedback-ul acestora a fost unul pozitiv. Cosmin Turcin, ne scrie: Ideea în sine, de a da șansa unui începător să învețe noțiunile de bază de mecanică/întreținere pentru biciclete într-un cadru organizat mi s-a parut excelentă. Totul a decurs fără probleme.
Țin să remarc punctualitatea și amabilitatea cu care ați răspuns întrebarilor primite. Ar mai fi nevoie de câteva elemente pentru a completa dotarea atelierului (leră pentru măsurarea uzurii lanțului, un deraior față pentru exemplificarea funcționării, camere cu diferite tipuri de valvă) însă baza e clar acoperită.
Din punct de vedere al duratei, 3 + 3 ore au fost suficiente pentru teorie+practică. Nu aș încerca însa reducerea acesteia.
Per total o experiență utilă și agreabila pe care o recomand oricărui pasionat de biciclete aflat la început de drum dar și pentru cei inițiați care vor să aplice practic cunoștiințele sub îndrumarea unor profesioniști.
Virgiliu Delca ne-a trimis de asemenea feedback, la cererea noastră:
Am venit la curs cu intenția să învâț lucrurile necesare pentru a-mi putea repara bicicleta în caz că am o defecțiune într-un loc în care nu mă pot întoarce acasă sau nu am vreun service prin preajmă.
Consider că tot ce-a fost explicat la curs a fost suficient cât să fac mentenanță și reparații în cazul în care nu se întâmplă ceva major (gen cadru rupt, furcă îndoită).
Cursul mi se pare că a fost structurat bine iar că durata nu s-a întins mai mult decât necesar. Instrucțiunile au fost bine explicate încât în 99% din cazuri nu au fost nevoie de detalii suplimentare și mi-a placut că nu au fost pur și simplu oferite „pe tavă” ci au fost însoțite și de exemple.
Partea practică a ajutat destul de mult. Dacă nu ar fi trebuit să facem și noi ce ne-a fost arătat probabil mi-ar fi fost mai greu să îmi aduc aminte în viitor cum se face o anumită chestie.
Datorită cursului îmi pot evalua mai bine calitatea pieselor de pe bicicletă (și într-un fel îmi pare rău pt că acum îmi dau seama că nu-s toate la nivelul la care le credeam :).
Mi-a placut că atmosfera a fost foarte destinsă și prietenoasă, iar întrebările au fost primite cu plăcere de către voi.
Un lucru pe care aș fi vrut să-l învăț dar nu a fost acoperit de acest curs este scurtarea practică (nu doar teoretică) a unui lanț și îmi pare rău ca niciunul dintre noi n-a avut V-brakes ca să lucram pe ele, lucru care, deși nu e necesar pt bicicleta mea de acum, ar fi fost bine de știut.
În mare (și în mic) a fost o experiență foarte placută și educativă și sper să faceți și cursuri avansate.
10/10, would learn more!
Mulțumesc încă o dată pt că m-ati ales pt curs.
Ceea ce ne-a determinat să luăm decizia de a oferi acest training pentru oricine dorește. Bineînțeles, contra cost. Mai multe detalii vor fi disponibile în curând pe FreeRider.ro, imediat ce punem la punct termenii legali ce țin de acest training.
Echipa FreeRider.ro
Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.
Chiar ma intrebam de ce nu ofera nimeni cursuri de genul asta 🙂
Felicitari pentru initiativa!