Acum citesti
Hammerhead schimbă regulile navigației pe bicicletă

Pe o piață inundată de ciclocomputere care înglobează un puhoi de funcții și mai ales sisteme de navigație complexe, inovația devine tot mai greu de realizat, dar nu imposibil după cum o gașcă de newyork-ezi demonstrează. Invenția lor, Hammerhead, numită așa căci seamănă cu capul unui rechin-ciocan, folosește un ansamblu de LED-uri pentru a te ghida pe drumul ales de tine, reușind să creeze o interfață cu adevărat intuitivă și simplu de folosit.hammerhead

Produsul se bazează pe un principiu teribil de simplu și anume că indică direcția potrivită prin semnale luminoase. De asemenea, te avertizează și în cazul în care detectează obstacole aflate în calea. Cu toate acestea, Hammerhead nu funcționează de unul singur, fiind necesară conectarea sa la un telefon inteligent, cu sistem de operare iOS sau Android, pe care este instalată și o aplicație de navigație. Respectiva aplicație poate fi chiar cea dezvoltată de inițiatorii Hammerhead sau alta, precum Strava.

Pe lângă toate acestea, Hammerhead mai include și diverse opțiuni precum cea de busolă, care printr-un semnal luminos roșu indică direcția pe care ai ales-o, indiferent de orientarea bicicletei. Firește că poți distribui în rețele sociale orice traseu nou ai descoperit sau te poți întrece pe diferite segmente de Strava, iar în ceea ce privește autonomia, cele 20 de ore ale dispozitivului sunt generoase, în timp ce telefonul inteligent complet încărcat rulează peste 5 ore cu aplicația activată. Prețul de vânzare al noului produs va fi undeva în jurul sumei de 100$.

Hammerhead a fost adus în atenția publicului după ce a apărut pe site-ul de crowd funding dragoninnovation.com, unde s-a bucurat de succes reușind să strângă suma necesară finanțării cu toate că mai sunt 4 zile până la termenul-limită. Pentru o ilustrare mai bună a modului în care funcționează, te invit să urmărești montajul de mai jos care aparține celor 3 fondatori Piet, Laurence și Raveen care au creat și o pagina de facebook pentru Hammerhead.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 1 =