Acum citesti
Mongolia Bike Challnge 2014: înscrierile sunt deschise!

mongolia_bike_challenge_2013_7Când vine vorba de curse pe etape, Mongolia Bike Challenge punctează printre primele în clasamentul celor mai dificile curse din lume. Se întinde pe parcursul a 7 etape, cu un total de 900 de km și o diferență de nivel cumulată de 14.000 de metri. Este de fapt și una dintre cele mai complete curse, deoarece poate veni la pachet atât cu zăpadă cât și cu căldură extremă, pasaje presărate cu bolovani, râuri învolburate, stepă interminabilă, cai sălbatici și chiar cămile.

Este clar dedicată profesioniștilor, dar orice dornic de aventură se poate înscrie în competiție. Prima etapă are 120 de km cu o diferență de nivel de 2.900 de metri și are ca punct de plecare/finiș complexul statuii lui Chinggis Khan. Etapa a doua te va purta prin parcul național Khan Khentii, prin tundra siberiană, parcul fiind de altfel de 3 ori mai mare decât Yellowstone. A 3a etapă va părăsi parcul național Khan Khentii și se va termina cu o cățărare lungă de 28 de km. Cea mai frumoasă dar și cea mai lungă este etapa a 4a, cu un total de 275 de km, o diferență de nivel de 2.540 de metri, de-a lungul râului Kherlen. Cu 170 de km, se poate spune că și a 5a etapă este lungă, dar este mult mai rapidă datorită diferenței de nivel mai mici. În ziua a 5a vei traversa râul Kherlen pe un pod de lemn, care este foarte alunecos atunci când este ud. Etapa a 6a nu a fost încă finalizată pentru 2014, pe când ultima etapă, a 7a, va avea o lungime de 86 de km, cu o diferență de nivel de 1.486 de metri și se va desfășura prin parcul național XII Century.

Înscrierea costă 1.790 de euro și mai ai timp până în 30 iunie 2014 pentru a fi prezent pe listă. Cei care se înscriu până la finele lui octombrie vor plăti doar 1.590 de euro.

Informații suplimentare pe site-ul oficial.

Iar dacă vrei să înțelegi mai bine despre ce este vorba în această cursă, te invităm să urmărești documentarul de mai jos:

The Mongolia Bike Challenge Documentary from Mind Spark Cinema on Vimeo.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 1 =