Acum citesti
Un șofer încercă să accidenteze un biciclist

Probabil că nu are de gând să-l doboare de pe bicicletă ci doar să-l sperie sau altfel spus, îți varsă nervii pe el. Probabil că astfel de scene au loc zilnic în București. Șocant? Nimic șocant, oare ce ne mai șochează în București?

Portocalamecanica.ro publică filmul de mai jos:

Chiar dacă nu putem afirma că ar exista un conflict permanent între cele două tabere, pentru că realist vorbind, există mulți șoferi foarte înțelegători și permisivi cu bicicliștii, persoane precum șoferul Polo-ului din imagine se face singur de râs prin atitudinea primitivă de care dă dovadă.

Cu toate acestea tind să cred că astfel de cazuri sunt oarecum izolate și că șoferii orașelor aglomerate vor începe să aibe o deschidere mult mai mare către bicicliști. Măcar prin prisma faptului că cel care utilizează bicicleta, contribuie la un oraș mai liber de mașini, facilitându-le celor din automobile să-și atingă mai rapid destinațiile. Măcar atât!

Vezi Comentarii (12)
  • A merge cu bicicleta prin București pe carosabil este de multe ori un sport extrem. Ieri o mașină decapotabilă mă depășise înaintea intersecției cu 2 metrii (deși eu aveam o viteză între 25-30 km/h) după care a făcut dreapta… am intrat cu roata față în el dar și-a continuat drumul de parcă nimic nu se întâmplase …

  • Am patit- si eu de cateva ori dar cu soferii de RATB, In unul din cazuri am sesizat un politist care l-a oprit pe soferul de RATB si i-a cerut explicatii. Acesta a motivat spunand ca daca nu merg pe pista e normal sa dea peste mine, ca si cum toti soferii care vad pietoni pe carosabil ar trebui sa-i vaneze si eventual sa-i extermine. Culmea este ca politistul i-a dat dreptate iar mie mi-a recomandat sa merg pe pista. Mentionez ca intamplarea s-a petrecut intre Cercul Militar si Universitate, unde pista este impracticabila (ca de altfel in majoritatea cazurilor din Bucuresti).

  • In Romania inca soferi nu cunosc ce este aceea „a imparti”, considera ca soseaua este daor a lor, dar legea spune clar ca trebuie s-o imparta cu ciclisti

  • In Germania, intr-un orasel linistit de langa Koln, un roman stabilit de peste 5 ani(care munceste la un lant de magazine de piese auto:Auto-teile sicare astepta sa faca vechime pt. cetatenie) a accidentat din culpa, cu masina,in oras, la vreo 20-30km/h un neamt aflat pe bicicleta.
    Urmarile:
    -romanul a platit integral spitalizarea si toate cheltuielile aferente recuperarii medicale(neamtu a stat vreo 2 saptamani in spital pt. mana rupta si zgarieturi)
    -romanul a platit bicicleta neamtului(pret de noua)
    -neamtul a deschis proces civil impotriva romanului pt. daune morale(nu stiu cat i-a cerut)
    -instanta a deschis din oficiu o procedura de verificare a respectarii formelor de dobandire a cetateniei germane si indeplinirea tuturor conditiilor de catre roman
    -instanta a considerat incidentul un prim caz de incalcare a procedurii de dobandire a cetateniei…si i-a pus romanului in vedere ca la a doua abatere il expulzeaza „no matter what”,indifernt dc. a stat 5 ani si a muncit pt statul german.
    Cat vom mai avea pana va fi la fel si in tara asta???

  • L-am vazut acum 10 min in trafic pe bizon, zona Unirii, venea dinspre Rahova (deci fiind dimineata si venind dinspre Rahova/Ferentari imi cam dau seama ce fel de samantar e)

  • Parerea mea cu privire la sofer/ii si la Piti/Smecherii de dorobaniti si ce cartiere or mai fi prin Bucuresti ,as impusca in cap jumatate din populatia de smecheri cu bani ai romaniei,iar cealalalta jumatate ar trebui sa fie supusa unui test cu 20 de intrebari si cinea ia sub 5 iarasi va fi impuscat in cap.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × one =