Acum citesti
Schimbător Campagnolo Record din lemn

Nemetalele au cuvânt greu de spus în materie de biciclete și componente, materiale precum carbonul sau lemnul fiind folosite în multe cazuri. Mă rog, lemnul mai puțin, dar chiar și așa, atunci când acest material este utilizat pentru orice are de-a face cu bicicleta, rezultă lucruri frumoase. Nu mereu funcționale, dar frumoase. Ca acest schimbător Campagnolo Record de generație mai veche.

campagnolo

Creația aparține lui Max Hoffman, un student american, și nu este gândită să funcționeze. Chiar autorul acesteia subliniază încă de la început acest lucru, dar nu evită să dea mai multe detalii despre ce a presupus materializarea acestei piese.

Lucrând ca voluntar la atelierul de biciclete al campusului universitar, el a primit un schimbător Campagnolo Record stricat. Înainte să îl treacă în neființă, el l-a dezasamblat și a măsurat fiecare parte a sa și a „recoltat” câteva șuruburi și alte chestii mici. Pe urmă, a luat un bloc de lemn de alun și a început să sculpteze manual formele pe care le-a măsurat, fără a apela la ajutorul unui strung, computer sau imprimante 3D. I-au trebuit 50 de ore ca să ajungă la produsul finit.

campagnolo_2

Piesele metalice prezente provin de la vechiul schimbător și au fost înfiletate în lemn. Totuși, îi lipsesc arcul și șurubul de prindere de cadru, dar Hoffman nu a dorit oricum montarea unui resort de teamă să nu îi strice creația.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − seventeen =