Acum citesti
Rezultat de excepție pentru Eduard Grosu la Settimana Internazionale di Coppi e Bartali

Scena ciclismului internațional începe să învețe limba română după prestațiile tot mai bune ale rutierilor din țara noastră. În momentul de față, Eduard Grosu se află pe val și într-o formă fizică de zile mari, după ce a reușit să își etaleze aptitudinile de sprinter într-una dintre cele mai importante curse de început de sezon, Settimana Internazionale di Coppi e Bartali.

grosu

Întrecerea s-a întins pe durata a 4 zile și a cuprins 5 etape, fiind încadrată în calendarul UCI ca eveniment Class 1, motiv pentru care la start s-au aliniat echipe precum Team Sky, Cannondale, Lampre-Merida sau Androni Giocattoli.

A doua semi-etapă, un contratimp pe echipe, a adus un rezultat decent echipei lui Grosu, Vini-Fantini-Nippo, prin clasarea la 40 de secunde de câștigătorii de la Sky, dar la fel și pentru Andrei Nechita și echipa sa, MG Kvis – Trevigiani, care a mers cu 3 secunde mai slab.

Însă Grosu și-a demonstrat talentul de sprinter în cea de-a treia etapă, în lungime de 158,4 kilometri, unde s-a clasat pe locul 6, într-o etapă câștigată de Elia Viviani (Cannondale). „A fost una dintre cele mai difice curse ale mele, datorită participanților și etapelor pe ploaie și cu diferență mare de nivel. Rezultatul e important, dar eu și colegii mei știu că putea fi unul mult mai bun. În ultimul viraj eram în roata lui Viviani, dar m-am agățat cu Gavazzi (n.r. – Mattia), am pierdut multe poziții și am relansat la 10 km/h mai puțin decât restul” afirmă Grosu.

„Este cel mai bun rezultat al meu de până acum, am obținut alte 2 puncte UCI, sunt în creștere de condiție și cu siguranță vor veni curse adaptate mie în care echipa Vini Fantini-Nippo, în frunte cu directorii sportivi Giuliani și Spezialetti, îmi vor da șansa să mă exprim așa cum trebuie. Am avut pentru prima dată rolul de lider al unei etape, le-am răsplătit munca, însă sunt mult mai încrezători deoarece știu că putea fi un rezultat mai bun” completează rutierul din Zărnești.

În final, Eduard Grosu a încheiat cursa pe locul 14 în clasamentul tinerilor și pe locul 80 în clasamentul general, pe când Andrei Nechita s-a clasat în final pe poziția 86.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 5 =