Acum citesti
Proiectul „Asaltul Carpaților cu bicicleta” începe!

Un nou proiect pe scena velo românească și-a făcut apariția. Prima parte din proiectul propus de “Aventuri pe bicicletă”, și anume “Asaltul Carpaților cu bicicleta”,  începe sub denumirea de “CyclingPhi”. Sub această denumire veți găsi clipuri înregistrate de cicliști profesioniști din România. Filmările vor fi editate devenind clipuri pentru Indoor Bike Trainer și nu numai. „«Asaltul Carpaților» a fost o acțiune patriotică-pionierească de marcare și remarcare a traseelor montane cu marcajele turistice bine cunoscute de montaniarzi. Luând avânt în 1978, la această acțiune au participat voluntar mii de elevi din toată țara”, spun inițiatorii pe site-ul proiectului.

Unul din scopurile CyclingPhi este atragerea atenției internaționale aspura potecilor din Carpați, prin clipurile de prezentare care vor fi lansate, clipuri pe care le vei putea folosi și pentru antrenamente, în special iarna când stai în casă pe trainer.

De la inițiator mai aflăm că cicliști din toate zonele țării vor participa la acest proiect în mod voluntar, filmând tura pe care o fac cu bicicleta. Ulterior, clipurile vor fi editate cu gps overlay și publicate de „Aventuri pe bicicletă” pentru a fi folosite gratuit de orice este interesat. Cicliștii și sponsorii lor vor avea expunere mare prin intermediul materialului filmat, promovat prin cuvintele cheie căutate internaţional.

Iată cum vor arăta clipurile destinate antrenamentelor

Scopul final al proiectului este practic dezvoltarea turismului în România. „La un moment dat unii vor veni în România [turisti cicliști n.r.], unde vor îngroșa rândurile de bicicliști care deja străbat munții în lung și-n lat. Astfel volutar si pasiv, vor contribui direct sau indirect la regenerarea unui întreg ecosistem”, spun inițiatorii proiectului.

De asemenea CyclingPhi „își propune să contribuie și la salvarea zecilor de mii de case vizate de iminente inundați. Pe lânga rolul pe care pădurile l-au jucat în acumularea unor mari depozite de cărbuni din subsol, ele au întârziat producerea eroziunilor și a alunecărilor de teren în părțile ridicate ale reliefului, favorizând în același timp depunerile de sol în depresiuni. De asemenea, prezența pădurilor a impiedicat acțiunea distructivă a vânturilor. Importantă în absorbția apelor de suprafață și regulizarea debitelor lichide care devin mai constante si mai ridicate, împiedicandu-se astfel producerea de inundații”.

Pe inițiatorii proiectului „Asaltul Carpaților cu bicicleta”, îi veți regăsi și în articole publicate în noua noastră rubrică Ecologie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − eleven =