Acum citesti
Poliția Județului Sibiu a susținut cauza bicicliștilor cu ocazia ”Săptămânii prevenirii criminalității”

Vinerea trecută, câțiva agenți ai Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au pus la cale, împreună cu membrii Asociației Tură în Natură, un marș al bicicliștilor. Însă nu a fost vorba despre un banal marș, căci participanții au împărțit fluturași și au stat de vorbă cu șoferii în legătură cu drepturile bicicliștilor în trafic.

tura_2

La marșul ciclist, organizat în data de 3 octombrie, au participat alături de organizatori și reprezentanții asociației Papageno și 50 de elevi ai Colegiului Economic ”G. Barițiu” și ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară ”Terezianium”. Cei peste 60 de participanți au pornit din fața sediului IPJ Sibiu într-o tură cu bicicleta pe pistele din oraș. Drumul a fost deschis de o mașină a Polției Rutiere, care a asigurat trecerea în siguranță a bicicliștilor prin punctele principale de pe traseu (intersecții, sensuri giratorii, etc.).

tura_1

La mijlocul turei a avut loc o acțiune de informare a șoferilor, în cadrul campaniei ”Respect pentru Bicicliști”, parte din proiectul  ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”. Elevii participanți la marș au împărțit fluturași cu reguli simple pe care șoferii ar trebui să le respecte pentru a evita accidentarea bicicliștilor. Cu această ocazie membrii Tură în Natură au oferit informații legate de respectarea bicicliștilor aflați pe pistele special destinate lor. Prin această campanie s-a urmărit scăderea numărului de accidente în care sunt implicați bicicliști și schimbarea percepției șoferilor față de bicicliști, în calitate de paticipanți la traficul din orașul Sibiu.

Sursa: Tură în Natură

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + 12 =