Acum citesti
Hamburg-ul vrea să elimine traficul motorizat în următorii 20 de ani

Într-o țară care a dat lumii o serie întreagă de mărci auto faimoase, o schimbare de paradigmă privind deplasarea motorizată ar fi greu de conceput, dar totuși are loc. În Renanina, locurile dezafectate deja fac loc unor autostrăzi pentru biciclete, dar în Hamburg s-ar putea să aibă loc cel mai semnificativ pas în acest sens: eliminarea completă a vehiculelor motorizate din centrul urbei.

hamburg

Având o orientare ecologică, dar și presați de un dezastru iminent care amenință orașul-port Hamburg, adică nivelul crescând al apelor, edilii marșează puternic în direcția reducerii efectului de seră și primele luate în colimator sunt vehiculele motorizate. Astfel, ei intenționează să amenajeze sau să creeze acolo unde există posibilitatea spații verzi, dar și o rețea de cărări și drumuri ce pot fi parcurse pe jos sau cu bicicleta de către cetățeni.

În cifre, orașul Hamburg ar urma să ajungă, în circa 20 de ani, să aibă o suprafață compusă în proporție de 40% din spații verzi, reprezentate de parcuri, spații de joacă, grădini, ș.a.m.d. De asemenea, edilii evidențiază rolul pe care bicicleta va urma să-l aibă în noua față a urbei, constituind cel mai eficient mijloc de deplasare urbană.

Sursa: independent.co.uk

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × three =