Acum citesti
Eugen Nacu despre cursa Mogoșa Downhill Challange

mogosa_downhill_challenge_7Eugen Nacu a participat din partea FreeRider.ro la Mogoșa Downhill Challange, una dintre cele mai dificile curse de downhill organizate în România, cursă ce a avut loc luna trecută chiar la Mogoșa.

Acesta ne povestește că parcurgerea traseului nu a fost deloc una ușoară, mai ales pe hardtail, categoria la care a participat. Astfel, prima jumătate a traseului a fost mai dificilă datorită pietrelor ascunse sub praf, dar în a 2a jumătate, după Road Gap, un single trail încântător cu contrapante mari și încăpătoare a reprezentat deliciul cursei. De altfel, prima parte a traseului a fost criticată de Eugen, deoarece datorită pietrelor ascunse sub praf, contribuiau la o ușoară modificare a traseului, de la o tură la alta. Pentru a-și argumenta afirmația, Eugen ne-a povestit că în 2010 prima parte a traseului era mult mai prietenoasă.

Un număr de 40 de participanți s-au înscris în cursă, iar cei care s-au impus au fost Sorin Parău, cu un timp de 4 min 09 sec, Răzvan Chilea cu 4 min 10 sec și Marcu Danika cu un timp de 4 min 14 sec. La categoria fetelor a concurat doar Petra Zăgrean care a reușit să termine traseul în 7 min 35 sec. La categoria hardtail, Eugen a ocupat locul 2, cu un timp de 5 min 41 sec fiind devansat de Dorian Borkics cu un timp de 5 min 10 sec. Pe locul 3 la categoria hardtail, s-a clasat Zoltan Rakosi cu un timp de 5 min 58 sec.

O galerie foto cu anumite secțiuni din traseu, poate fi văzută mai jos.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 9 =