Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Cicloturismul – nu este încă „în floare” pe la noi, dar am auzit numai de bine despre acest fenomen în ultimii ani. Am auzit și l-am experimentat pe propria piele. Am văzut cum crește încă din 1998 când am început primele ture de acest fel. Azi avem din ce în ce mai multe trasee descrise pe care le poți parcurge în siguranță, din ce în ce mai multe locuri recomandate și frumoase de vizitat, din ce în ce mai multă înțelegere și politețe din partea șoferilor și a oamenilor de la sat și oraș și desigur, din ce în ce mai multe locuri de cazare, locuri care au legături speciale cu ciclismul și turismul.
Este și cazul locației Coliba Verde din Ardeal. Deși casa este încă în lucru, proprietarii pot asigura cel puțin o baie cu apă caldă (chiar dacă în aer liber) și o masă caldă. Pe viitor, când casa de oaspeți va fi gata, veți putea beneficia de mai mult confort. Deocamdată este nevoie să aveți cu voi un cort.
Zona turisitică este de interes național, iar dacă te afli pe bicicletă în regiune merită să petreci mai multe zile. Ai ce vedea și vizita. Câteva obiective importante de vizitat sunt Sovata (20 km), Praid și Salina de la Praid (27 km), Corund (renumit pentru atelierele de olărit – 30 km), Cetatea din Sighișoara (45 km), Lacul Bezid (înot,vâslit, pescuit – 20 m), dar și satele secuiești cu arhitectură de peste 100 ani. Alte beneficii ar fi accesul la produse locale, sănătoase cum ar fi mierea, zacusca, gemuri, caș. Pe lângă toate astea și proprietarii au o mulțime de arătat și povestit, explicația fiind simplă. Împart aceeași pasiune ca noi – bicicleta și turismul.
Cazarea la Coliba Verde nu costă nimic însă orice donație este binevenită. „Poți alege să contribui cu bani sau orice altceva poți oferi din inimă, pentru ca darul să poată fi oferit mai departe și altora. Orice dar va fi investit în „redăruire””, stă scris pe site-ul oficial.
Coliba Verde se află în județul Mureș, pe Drumul Comunal 45, la 27 km nord-vest de salina Praid, 50 km est de Târgu Mureș, 60 km nord-est de Sighișoara sau 61 km nord-vest de Odorheiu Secuiesc.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.