Acum citesti
BSX Insight prezintă senzorul LT cu informaţii despre oxigenarea muşchilor

Lansat pentru prima dată la Interbike 2014, BSX Insight este un senzor care putea să-ţi indice pragul anaerobic. Apoi, mai devreme anul acesta, compania a lansat senzorul care măsura şi pragul aerobic prin care erai ajutat să-ţi reglezi zonele de antrenament. Acum noul senzor ştie inclusiv să măsoare oxigenarea muşchilor (cunoscută şi drept SmO2). Acest lucru este folositor, în special pentru sportivii profesionişti, întrucât îţi arată când eşti gata să ataci.

senzor oxigenare ciclism alergare BSX Insight 02Noul BSX se „împerechează” cu powermeter-ul tău cât şi cu monitorul de puls folosind protocolul ANT+, pe care le foloseşte pentru a determina pragul anaerobic. Dacă vrei doar să vezi nivelul oxigenului din sânge nu ai nevoie de powermeter sau puls. Poţi direct să împerechezi senzorul cu un ciclocomputer prin ANT+ folosind-ul drept senzor de cadenţă, iar valoarea SmO2 îţi va apărea pe ecran în locul cadenţei.

Iată cum funcţionează:

Să spunem că ai sprintat la un nivel puternic. Pe ciclocomputer vezi cum waţii şi pulsul cresc în timp ce nivelul oxigenului din sânge scade, la fel ca la o maşină de curse al cărei rezervor de combustibil se goleşte. Dacă încetineşti te vei odihni şi vei observa pe ecran cum nivelul oxigenării creşte fiind gata pentru un nou efort. Acest lucru este folositor spre exemplu dacă faci intervale cu pauză de 30 secunde între ele. Daca îţi urmăreşti nivelul oxigenării dintre intervale vei ştii dacă nu cumva trebuie să te odihneşti mai mult în loc să fac intervale automat 30 cu 30.

senzor oxigenare ciclism alergare BSX Insight 01În timpul turelor normale acest senzor îţi va arăta care cadenţă este cea mai eficientă pentru muşchii tăi la aceeaşi putere în waţi. Iar dacă plănuieşti un atac îţi va spune dacă eşti pregătit şi cât de mult vei putea susţine atacul. La fel şi pe o căţărare lungă unde ai impresia că eşti capabil să menţii o anumită putere şi puls însă lucruri precum altitudinea şi hidratarea vor influenţa decizia ta. Nivelul oxigenării sângelui îţi va oferi mai multe informaţii despre ce eşti în stare să faci.

Folositor este şi dacă, spre exemplu, eşti la trenă. După ce ai dus-o, iar acum ai trecut în spate, e mai bine să stai la o cadenţă mare sau într-o vitează mai mare pentru a te recupera mai repede? Cifrele Sm02 îţi vor arăta exact ce combinaţie este mai bună pentru tine pentru a-ţi reveni mai repede.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + 18 =