Acum citesti
Weekendul acesta sunteţi aşteptaţi la MTB XC STEJARII SECULARI

Mai sunt doar 5 zile în care te poţi înscrie la MTB XC STEJARII SECULARI 2016. Concursul este de tip XCO fiind afiliat Federaţiei Române de ciclism şi clasificat la categoria C2 în calendarul UCI. Organizatorii oferă concurenţilor două categorii de concurs: amatori – pe un traseu de 5,5 km cu 215 m diferenţă de nivel per tură şi avansaţi – pe un traseu de 7,1 km şi 340 m diferenţă de nivel per tură. Amatorii vor avea de parcurs 4 ture (22 km), iar avansaţii 5 ture (35,5 km).

MTB XC STEJARII SECULARI 2014
Sursa facebook.com/MTB-Stejarii-Seculari-548340431901596/

MTB XC STEJARII SECULARI nu este doar un concurs de ciclism. Prin acest concurs se doreşte promovarea turistică ,cultural-istorică şi prezentarea în ansamblu a comunei Cristian, locul unde se desfăşoară concursul. Evenimentul reprezintă un prim pas în speranţa unei tradiţii sportive în Cristian în ceea ce priveşte sportul pe bicicleta şi eco turismul.

Stejarii Seculari dăinuiesc în Cristian de peste 1 secol, unii dintre ei depăşind venerabila vârstă de 400 de ani. Sunt consideraţi adevărate monumente ale naturii. Acesta este motivul pentru care organizatorii s-au gândit că un concurs care să se desfăşoare în locul în care aceştia străjuiesc este un semn de respect atât pentru Stejarii Seculari cât şi pentru comuna Cristian în ansamblul ei.

Înscrierile sunt deschise până vineri 20 mai.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × three =