Acum citesti
Triada MTB Avrig: final de poveste pentru stage race!

Marc Sandu ne trimite câteva rânduri cu report-urile clor două zile de la Triada MTB Avrig. Să-i dăm cuvântul:

Decizia organizatorului, CSU Scott ProCycling, de amâna concursul initial programat în luna aprilie din pricina condițiilor meteo, s-a dovedit una cât se poate de inspirată, întrucât duminică, 23 mai, vremea la Avrig a rămas stabilă și însorită. Prin urmare, cei și cele care s-au încumetat să concureze pe traseele de aici, recunoscute pentru nivelul  tehnic ridicat, au avut parte de un start de sezon spumos.

foto Hila Tibi

Iar aglomerația a fost mare pe potecile din jurul  Avrigului, întrucât pentru fiecare s-a găsit câte un traseu:  Family (copil plus părinte), 30, 45 și 70 km. În aceste condiții, primul start s-a dat la ora 10:00 pe traseele de 30 km și Family, iar la 10:30, concurenții de la 45 și 70 km au plecat în forță, atât cei de la stage race cât și cei din cursa de o zi, pentru a se putea poziționa cât mai bine la intrarea în off-road, după câțiva kilometri de urcare pe asfalt. Nu putem spune că noroiul rămas pe potecile din pădure ar fi pus probleme concurenților și concurentelor în a-și croi drum către finiș, ci mai degrabă au făcut acest parcurs mai piperat!

foto Hila Tibi

Trecând la ce s-a întâmplat în cursa pe etape, primii rideri de la Elite au avut nevoie de puțin peste 3 ore pentru a ajunge la linia de finish, primul fiind de această dată Logigan Lucian (CSU Scott ProCycling), urmat la o secundă de colegul său echipă, Pierre Plantet, în timp ce Bogdan Duca (Bikexpert Superbet Racing Team) a urcat pe treapta trei a podiumului.

Totuși, clasamentul ultimei zile de stage race nu a mai putut modifica clasamentul general,  Pierre Plantet adjudecându-și primul loc, urmat de Bogdan Duca, campion național în exercițiu la MTB și de Lucian Logigan, un rider despre care putem afirma fără teama de a greși că deja se bucură de un statut de legendă în istoria MTB-ului românesc, pe care o putem consulta chiar în clasamentele Triadei. Acestea merg înapoi în trecut până în 2010 și suntem încântați că povestea merge mai departe, trecând chiar și peste această neproprice pentru sport perioadă pandemică.

foto Hila Tibi

Gîrbacea Miruna (Bikexpert Racing Team) a rămas de neoprit la fete, câștigând competiția cu un timp care o plasează de o manieră consistentă în prima parte a clasamentului, urmată  în ordine de Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) și de Eszter Bereczki  (Velocitas), corect fiind să o menționăm și pe Salome Bondor (Living Bike Faresim Team), care s-a luptat constant să prindă zona podiumului.

foto Hila Tibi

Felicitări pentru toate fetele de altfel care au avut preagătirea și motivarea de a lua startul la Avirg, un stage race e o raritate în calendarul competițional și nu doar în țara noastră. La fel și la Amatori, dacă vom consulta Top Ten-ul clasamentului, aici îl regăsim pe Ferenc  Ilyes (CSM Odorheiu Secuiesc), sportivul adjudecându-și și categoria 40+. Rezultatele complete le găsiți pe www.triadamtb.ro, unde vor apărea în curând și informații despre următorul act al competiției,  programat pentru 6-8 august. Pentru cei și cele care își doresc o experiență memorabilă,  merită să își intensifice pregătirea, căci timp mai este!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × five =