Acum citesti
Situație ireală! ROMSILVA acuzată că a distrus o parte din traseul pregătit pentru Prima Evadare 2023!

Prima Evadare este cel mai mare concurs de ciclism cross country din estul Europei, având în palmares nu mai puțin de 15 ediții. Cu ocazia fiecăreia evenimentul a strâns la start mii de participanți, fiecare mai entuziast decât celalalt, fiecare dorind fie să-și depășească propriile limitele, fie să-și măsoare forțele cu ceilalți participanți având însă toți un țel comun, să petreacă o zi deosebită în natură. Evenimentul este mai mult decât un simplu concurs, fiind practic o sărbătoare a ciclismului și durând întreaga zi.

Recent ROMSILVA a fost acuzată că ar fi arat o parte din potecile pregătite să găzduiască participanții, scopul fiind ca evenimentul să nu mai poată fi ținut. Tensiunile dintre ROMSILVA și NoMad Multisport, organizatorii concursului Prima Evadare, sunt vechi, motivul vehiculat pentru care ROMSILVA acționează în acest fel fiind că dorește să ascundă defrișările ilegale care se fac în pădurea Băneasa de lângă București.

foto Platforma civica impreuna pentru Centura Verde

Incidentul a ajuns și la urechile ministrului mediului care a spus că “Este inadmisibil ca Romsilva, indiferent care direcţie silvică, din ce judeţ, să se opună unor activităţi sportive, recreative în pădure.

De asemenea, este de nedorit că ani de zile să existe un conflict permanent şi foarte urât, din câte am înţeles, că nu ştiam de acest conflict între persoane şi instituţie, ONG-uri, este inadmisibil să existe un asemenea conflict între o instituţie a statului şi un ONG care până la urmă doreşte un lucru frumos, corect, o competiţie sportivă în pădure”.

Pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, ministrul mediului a promis că se va duce la fața locului, astăzi joi 11 mai 2023, între orele 15:00 şi 19:00.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 2 =