Acum citesti
S-au deschis înscrierile la Danube Epic Bike Ride

Danube Epic Bike Ride, al doilea eveniment din seria Epic Bike Ride, ia startul pe 21 octombrie. Plecarea se face din Bucuresti in autocare si se pedaleaza din Moldova Noua catre Bucuresti.

Danube Epic Bike Ride 2015 01 copyTraseul Danube Epic Bike Ride traverseaza 5 zone superbe pe ruta Euro Velo6 – un traseu de bicicleta ce porneste de la Oceanul Atlantic si se sfarseste la Marea Neagra.

Danube Epic Bike Ride 2015 08Danube Epic Bike Ride este o provocare pentru pasionatii de ciclism pe sosea care vor pedala cei 612 kilometri timp de 5 zile. Totul cu suport logistic si tehnic al echipei Epic Bike Ride. Pe langa provocarea sportiva si peisaje, participantii se vor bucura de obiectivele turistice de pe traseu: Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei, Cazanele Dunarii, Portile de Fier, Cetatea Vidinului, singura construcție din Bulgaria de acest gen conservată în întregime, si Lacul Bistret, locul unde mii de pasari migratoare isi dau intalnire an de an primavara si toamna.

Danube Epic Bike Ride 2015 04Participantii se vor grupa in echipe de cate 4-10 oameni, fiecare echipa avand un lider. Tura este una necompetitiva, echipele vor pedala in ritmul lor propriu, singura grija a participantilor fiind sa se bucure de mersul pe bicicleta, de locurile pe care le parcurge traseul si, de ce nu, sa socializeze cu ceilalti participanti la tura Danube Epic Bike Ride.

Organizatorii asigura micul dejun, punctele de hidratare de pe traseu, locul de dormit in sali de sport, transportul participantilor catre locul de start, transportul bagajelor pe toata durata turului.

Kitul de participare cuprinde tricoul tehnic oficial al turei, medalia turnata de finisher, pliantul cu informatiile necesare pentru fiecare zi (harta, program), numerele de bicicleta, fotografiile oficiale ale evenimentului si alte produse de la parteneri.

Inscrierile pentru Danube Epic Bike Ride au inceput deja, ele se pot face la http://epicbikeride.ro/danube. Tot aici gasiti informatiile complete despre traseu, conditiile de participare si echipamentul necesar.

Danube Epic Bike Ride face parte din seria Epic Bike Ride, un concept unic in Romania, in care pedalatul se impleteste cu pasiunea pentru calatorii. Primul eveniment al seriei, Transylvania Epic Bike Ride, s-a terminat cu aplauze la scena deschisa din partea participantilor, ocazie cu care le multumim ca au fost alaturi de noi. Mai multe informatii si mai ales poze de la prima editie se gasesc pe fanpage-ul Epic Bike Ride: https://www.facebook.com/EpicBikeRideRo

Evenimentul este rezultatul colaborarii intre Asociatia Traiesc Sanatos, Running Media Consulting si Gabriel Solomon.

Credite foto:
Peisaje: Cristina Bobe –
http://www.cristinabobe.com
Cazanele Dunarii: Doru Panaitescu http://www.dorupanaitescu.ro
Chipul lui Decebal: http://peregrinprinlume.com
Baba Vida: Klearchos Kapoutsis
Pasari migratoare: Peter Lengyel
https://peterlengyel.wordpress.co

Vezi Comentarii (2)
  • Traseul din ziua 4, de la Turnu Magurele la Zimnicea este pe dig, nu pe sosea, si este neasfaltat, ar trebui corectat, cel putin pt cei cu cursierele

  • Salutare Ionut,

    Multumim frumos de info!
    Chiar zilele trecute am fost in ultima recunoastere de traseu si o sa mai facem niste modificari un pic la traseu.
    O sa le refacem curand si vor fii updatate pe site.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 3 =