Acum citesti
Peste 5200 lei donaţi la primele concursuri Pedalăm pentru Viaţă!

Pandemia coronavirus este în plină desfăşurare. La data la care scriem acest articol suntem efectiv în mijlocul acţiunii. Pe de altă parte, fiind totuşi pentru prima oară în istoria umanităţii când ne confruntăm cu acest virus, nu ştim cu adevărat dacă suntem pe curba ascendentă sau descendentă a infectărilor cu virusul covid-19. Tot ce putem face acum este să stăm cuminţi în casă, să aşteptăm să treacă vârful pandemiei, iar între timp oamenii de ştiinţă să descopere fie vaccinul, fie tratamentul care să ne permită să ieşim din casă chair şi cu „covid-ul” încă activ în oameni şi natură.

Totuşi statul în casă nu înseamnă deloc stat degeaba. Fie că e vorba de Pilates, exerciţii fizice normale la care foloseşti greutăţi sau direct greutatea corpului, alergatul pe bandă sau bicicleta pe trainer, cu toţii putem în continuare rămâne în formă fizică, cel puţin acceptabilă până când carantina va fi ridicată.

Însă un grup sufletist de oameni a făcut mai mult decât să practice sport în confortul propriei locuinţe. Pedalăm pentru Viaţă a spus că prin sportul făcut în casă poate ajuta în lupta cu covid-19. Aşa că folosindu-se de platforma Rouvy, au integrat pentru început 7 track-uri gps pe care le poţi parcurge virtual, în regim de concurs, direct de pe trainerul sau ruloul din casa ta.

Aşa cum se întâmplă şi la un concurs „normal” desfăşurat în natură, şi aici plăteşti o taxă de participare. Dar în cazul seriei de concursuri „Pedalăm pentru Viaţă”, taxa de participare este de fapt donaţie. Valoarea începe de la 30 de lei şi poate creşte până la cât vrei tu. Mărturisesc că am fost suprins şi foarte de plăcut impresionat să văd că la primul concurs din serie, Maratonul Vinului Virtual, s-au înscris nu mai puţin de 81 concurenţi. Acesta a fost sâmbătă 4 aprilie, iar la al 2lea concurs Explorer MTB Challenge Virtual desfăşurat duminică, au fost în jur de 50 concurenţi.

Doar de la aceste două concursuri s-au stâns deja peste 5.200 lei, iar până duminică 19 aprilie vor mai avea loc altele 5 la care poţi participa şi dona. Banii obţinuţi în urma donaţiilor vor fi folosiţi în lupta împotriva covid19.

Dacă nu doreşti să participi la concursuri, dar doreşti să donezi, o poţi face direct folosind formularul de aici.

Pentru a participa fizic la concursul virtual, trebuie să bifezi câteva condiţii tehnice:

  • Downloadează aplicaţia Rouvy.com şi fă-ţi cont;
  • Foloseşte trainer sau rulou smart ce poate fi conectat la Rouvy;
  • Dacă nu ai smart-trainer, e suficient să ai senzori pe bicicleta pe care o foloseşti pe trainer sau rulou (ex: puls, viteză, cadenţă, putere);
  • Înscrie-te pe platforma Pedalăm pentru Viaţă prin serviciul Race Hub şi urmăreşte restul de instrucţiuni.

Pentru toate acestea mulţumim iniţiativei Pedalăm pentru Viaţă, formată dintr-un nucleu dur alcătuit din: Cătălin Sprînceană – BikeXpert Racing Team, Ion Boncea – Asociaţia Explorer, Daniel Sărdan – NoMad Multisport, Andrei Brebuleţ, Luiza Loloiu, Anca Uricariu – Race Hub.

Prin concursurile înscrise în seria virtuală Pedalăm pentru Viaţă şi-au adus contribuţia: Cătălin Sprînceană – Maratonul Vinului, Daniel Sărdan – Prima Evadare, Florin Mija – Vidraru Bike Challenge, Ion Boncea – Explorer MTB Challenge, Ovidiu Danciut – Cupa Max Ausnit, Răzvan Jugănaru – MTB Academy şi Tudor Oprea – Triada MTB.

Nu în ultimul rând Pedalăm pentru Viaţă mulţumeşte seriei de evenimente Road Grand Tour şi lui Alex Ciocan, întrucât dorim ca şi concursul Teleferic Challenge din Poiana Braşov, să ofere varianta sa virtuală. În cazul în care carantina se prelungeşte, sunt aşteptate şi alte concursuri să fie înscrise pe platforma virtuală Pedalăm pentru Viaţă.

Următorul concurs Triada MTB Avrig, va avea loc miercuri 8 aprilie de la ora 19.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × two =