Acum citesti
Pedală în Bănie anunță startul înscrierilor la ediția 2023!

Ride Racing Team Ciclism Craiova te invită, sâmbătă și duminică, 3-4 iunie 2023, la o nouă ediție Pedală în Bănie! Evenimentul este un concurs de ciclism cross country maraton / e-bike și alergare trail, cu proba de bicicletă sâmbătă și cea de alergare duminică. Concursul are startul și finișul în localitatea Palilula Dolj, pe pajiștea comunală.

Organizatorul oferă un total de 7 trasee de concurs astfel: tura lungă mtb 55 km, tura scurtă mtb 25 km, tura Family mtb 3 km, tura lungă alergare semimaraton 21 km, tura scurtă alergare cross 10 km, tura scurtă 2 cross 3 km. Înscrierile au început și pot fi făcute aici.

“Pedală în Bănie a început în 2018, din pasiune pentru mountain biking, o disciplină sportivă aparte, care căpătă tot mai mulți adepți în Craiova și în jurul ei”, spun organizatorii concursului. “Se simțea nevoia unui eveniment special, care să-i strângă în jurul său pe toți iubitorii acestui sport frumos, un eveniment prin care să promovăm mișcarea, fairplay-ul și respectul pentru mediu, mai ales că orașul nostru este așezat în inima unei arii naturale de importanță europeană care se întinde pe mai bine de 70.000 de hectare – Coridorul Jiului.”

Ride Racing Team Ciclism Craiova și-a asumat această provocare pe care mulți o vedeau ca prea ambițioasă, dat fiind că Dolj este un județ de câmpie. Dar s-a dovedit că zona deluroasă din jurul Craiovei îi poate pune oricând la încercare pe amatorii de cross country.

“Pentru că ne place să ne reinventăm și să inovăm, 2023 vine cu o serie de experiențe inedite”, spun organizatorii. “Alături de partenerii noștri, lansăm un concept nou în sudul României, Trofeul Olteniei, o competiție structurată pe 5 etape:

– Pedală în Bănie în luna Iunie,
– Corcova Fest în luna Iulie,
– Karst Isverna Mtb în luna August
– Ponoarele Mtb Race în luna Septembrie

Ce reprezintă Trofeul? O serie de medalii tip puzzle, pe care le primești prin participarea și terminarea fiecărei etape, care se combină pentru a forma o distincție unică.”

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 4 =