Acum citesti
„Iașul iubește pietonii și bicicliștii” – campania de comunicare și advocacy

Bicicletele nu-și au locul pe trotuar. Știm cu toții că circulația noastră se face pe stradă, ca orice vehicul normal, sau pe benzile dedicate, acolo unde există.

La Iași a început o nouă campanie „Iașul iubește pietonii și bicicliștii” derulată de APTA, a cărei scop este „eliberarea trotuarelor de benzile roșii neconforme pentru biciclete ce ocupă abuziv spațiul de siguranță al pietonilor și are în vedere urgentarea realizării și a implementării „Master Planului pentru circulația bicicletelor în Municipiul Iași”, pentru a avea o infrastructură velo la standarde europene”, spun inițiatorii acestui proiect.

De multe ori benzile pentru biciclete au fost trasate greșit de autorități, acestea punând în pericol atât pietonii, cât și utilizatorii de biciclete și trotinete. Oficial, la Iași sunt 49 km de benzi pentru bicicleta, cifră care, la prima vedere, arată foarte bine. În realitate însă nu este chiar așa, dacă ținem cont de faptul că multe sunt greșit amplasate.

Pentru a susține campania „Iașul iubește pietonii și bicicliștii”, poți semna și tu petiția care încearcă să schimbe această situație. De asemenea, nu uita că duminică, 20 noiembrie, are loc Marsul pietonilor și bicicliștilor din Iași, la care este bine să participi, dacă ești în zonă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − one =