Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
În noaptea asta toţi vom fi ca unul
În cinstea lor vor urma drumul
Prieteni, mame, taţi, surori sau fii
Aceia care dorm etern, uşor
În linişte, atenţi, încetişor,
Porni-vom roţile în grup
Prin întuneric, ca un singur trup
Lacrimi se-ascund sub negrii ochelari
Ivite-n amintirea celor dragi hoinari
Aflaţi, cei ce priviţi Plimbarea Nopţii,
Drumul e-aici să-l împărţim cu toţii!
Voi dragi plecaţi fulgerător
Să fie Domnul al vostru păzitor
În ultima plimbare.
Prin Rai… Încetişor…
(Mike Murgas)
Miercuri, 18 mai, eşti invitat/ă să iei parte la „Marşul Tăcerii”. Pentru bicicliştii din Bucureşti va fi a 6-a ediţie, după cele din 2011 şi 2012, care au avut loc la iniţiativa lui Marian Vulpe şi după cele din 2013, 2014 şi 2015, organizate de Adevăraţii Veloprieteni.
În acest an se împlinesc 13 ani de când „Marşul Tăcerii” a avut loc pentru prima dată în White Rock Lake din Dallas (USA), la iniţiativa lui Chris Phelan, ca un marş de comemorare a victimelor pe două roţi în trafic.
Marşul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeaşi în fiecare ţară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marş continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.
Recomandarea este ca participanţii să fie îmbrăcaţi în alb, ca şi evocare a bicicletelor „fantomă”.
De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent şi în tăcere. Regula de baza a acestui marş este liniştea. Fără claxoane, fără comentarii, fără nici un fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoţi acest marş al bicicliştilor.
Evenimentul este organizat de Adevăraţii VeloPrieteni
„Vă aşteptăm cu drag, în tăcere şi în alb!”
Locul întâlnirii: Parcul Izvor, Bucureşti
Ora întâlnirii: 18:30
Ora plecării: 19:00
Traseul:
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.