Acum citesti
Au început înscrierile pentru Mamut Bike Race 2016 Alba Iulia

În această toamnă Alba Iulia va fi gazda competiției de mountain-bike Mamut Bike Race destinată juniorilor și adulților. Concursul de ciclism urmează să se desfășoare sâmbătă, 10 septembrie 2016, cu startul și premierea la baza de agrement din zona Mamut.

Mamut Bike Race 2016  Alba Iulia 01

Concurenţii vor fi aşteptaţi cu două trasee de concurs:

  • traseu SCURT (accesibil sportivilor începători), cu o lungime de aproximativ 30km și o diferență de nivel pozitivă de maximum 1000 m, considerat de dificultate medie.
  • traseu LUNG (accesibil sportivilor avansați), cu o lungime de aproximativ 50km și o diferență de nivel pozitivă de maximum 1600m, considerat de dificultate sporită.

Maratonul Mamut Bike Race este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele vor include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii.

Mamut Bike Race 2016  Alba Iulia 02

Traseul lung este mai provocator, trece prin cătune izolate şi ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii privelişti de neuitat spre Valea Mureșului și Carpații Meridionali.

Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

Categorii de concurs:

  • traseu scurt: Masculin (14-18ani, 19-29ani, 30-39ani, 40+), Feminin (14-29ani, 30+) și Family Open (copil 9-13ani, însoțit de un părinte)
  • traseu lung: Masculin (19-34ani, 35+) și Feminin 19+

Se vor realiza clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se premiază primii 3 ciclişti clasați la fiecare categorie. Se acordă premii în bani, diplome și medalii, precum și eventuale produse oferite de către sponsori și parteneri. ​

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + six =