Acum citesti
A fost BikeFest 2015 – cel mai mare eveniment dedicat bicicliştilor urbani

Peste 4.500 de persoane pasionate de pedalat si biciclete au fost prezente in parcul Izvor din Capitala, in weekend-ul 12–13 septembrie, si s-au bucurat de un festival al biciclistilor urbani, la BikeFest. Pe parcursul celor doua zile, cei prezenti si-au putut testa indrazneala, rezistenta si viteza la cele mai tari competitii, s-au distrat, s-au relaxat, au castigat multe premii si au petrecut timp de calitate alaturi de prieteni si familie.

BikeFest 2015 02BikeFest este un eveniment ajuns la a cincea editie, organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank si realizat cu sprijinul Camerei Deputatilor si a Comisiei pentru Mediu si Echilibru Ecologic.

BikeFest 2015 01Pentru prima data, in cadrul BikeFest 2015 s-a organizat Urban Race, un cyclo-cross pentru biciclistii alesi, desfasurat in curtea Palatului Parlamentului. Ploia de la inceputul cursei a fost o adevarata provocare pentru cei peste 200 de participanti care au trecut linia de finish si care si-au demonstrat calitatile de biciclisti ai orasului!

„In 2009 am inceput sa investim in proiectul I’Velo intrucat eram convinsi ca Bucurestiul are nevoie de o schimbare de mentalitate in ceea ce priveste transportul urban. De atunci sarbatorim, in fiecare toamna, impreuna cu voi mersul pe bicicleta. Toamna aceasta ne-a adus foarte multi bicilisti si un tur caritabil cu peste 400 de participanti. Ne bucuram sa vedem ca mersul pe bicileta devine o practica”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

«Au fost doua zile de super festival, un BikeFest 2015 cu mai multe competitii, cu si mai multi biciclisti prezenti in parc si multa distractie. Numarul biciclistilor, in crestere de la un an la altul, dovedeste ca suntem uniti si, intr-un final, vom fi atat de multi incat o sa avem piste si parcari, drepturi si respect in trafic. Venind la BikeFest, este clar, sustii comunitatea si lupti pentru drepturile tale. Le multumim sponsorilor, partenerilor si tuturor biciclistilor care ne-au fost alaturi la BikeFest si speram sa ii avem alaturi si la editia de anul viitor! », a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

BikeFest 2015 a insemnat doua zile de:

  1. Urban Race – o cursa cyclo-cross pentru biciclistii alesi, desfasurata in curtea Palatului Parlamentului. Anul acesta, la Urban Race au luat startul peste 200 de concurenti si au demonstrat ca au toate abilitatile unui biciclisti urban.

BikeFest 2015 05

  1. Tur ciclist caritabil – Pedalam pentru zambete. Peste 400 de biciclisti s-au alaturat demersului organizatorilor si au pedalat pentru copiii care au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea ajunge mai usor la scoala. Astfel, 30 de biciclete ale Asociatiei Green Revolution vor aduce zambete pe fetele acestor copii.

BikeFest 2015 04

  1. Peste 1000 de persoane si-au testat rezistenta fizica la Cel mai mare marathon de cycling si aerobic din Romania, organizat de World Class Romania. 300 de biciclete stationare si cei mai buni instructori de spinning si aerobic au pregatit o atmosfera plina de energie pe durata celor 6 ore de marathon.

BikeFest 2015 03

  1. Doi pe bicicleta, cea mai amuzanta competitie dedicata cuplurilor, prietenilor sau familiei a adunat peste 20 de echipe la start.
  1. Speed Race– Peste 50 de biciclisti si-au testat energia si abilitatile de biciclist in competitia de viteza.
  1. Energy Boutique la BikeFest – BikeFest impreuna cu Sistemul National de Reciclare a Bateriilor au sustinut reciclarea de baterii, iar pe parcursul celor doua zile s-a colectat aproximativ o tona de baterii uzate, s-au inregistrat peste 150 de participanti, iar cinci cei mai eco-activi participanti au plecat acasa cu cate o bicicleta.
  1. X-treme Bike – Scoala de Pedalat, Alex, Mihai si Alex i-au invatat pe doritori ce inseamna latura extrema a sportului pe bicicleta si le-au si testat indemanarea printr-o competitie.
  1. BikeFest Expo a adus cele mai importante magazine si cei mai cunoscuti producatori de biciclete cu super oferte la biciclete si accesorii.
  1. Concertul E.M.I.L au strans peste 1.000 de persoane care s-au amuzat si au fredonat melodiile lor.
  1. Junior area. In cele doua zile ale evenimentului, copiii au participat la ateliere diverse de pictura si desen, workshop-uri, creatii handmade, reciclare creativa.
  1. Happy Moves la BikeFest – Coca-Cola a adus Happy Moves, la BikeFest, conceptul inedit care combina sportul si distractia! Sambata si duminica, in intervalul 09:00 la ora 20:00, peste 500 de persoane au facut miscare altfel decat pana acum

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. In cadrul celor doua zile de eveniment au fost organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport. BikeFest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × three =