Acum citesti
66.591 de lei strânși la Ciclaton2015!

Cea de-a doua ediţie a Ciclaton a luat sfârșit pe 30 septembrie. În cadrul primului eveniment ciclist caritabil din România dedicat exclusiv educaţiei au fost strânși 66.591 de lei, care vor fi direcționați către 5 cauze educaționale: „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, proiect al Asociaţiei De-a Arhitectura, “GROW”, proiect al  ONG-ului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi, şi “Zburd – Educaţie prin coaching” proiect al Asociaţiei ROI.

În 2015, 30 de cicliști de anduranţă (care au parcurs integral traseul Ciclaton) şi 27 de cicliști temerari (care au pedalat pe segmente de traseu) și-au ales o cauză din cele 5 și au pedalat pentru a strânge fonduri pentru acestea. Cicliştii de anduranţă au acumulat pe tot parcursul traseului un total de 6.204.686 bătăi de inimă, montorizate cu ajutorul unor dispozitive sportive specifice: ceasuri sau GPS-uri care au capacitatea înregistrării ritmului cardiac.

ciclaton 2015 01

Turul Ciclaton organizat de Fundaţia ADEPT Transilvania s-a desfăşurat între 2 şi 6 septembrie. Pe parcursul celor 5 zile, ciclatoniştii au străbătut un traseu de 660 de kilometri prin inima Transilvaniei, prin 11 orase, printre care Sibiu, Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Deva şi Alba Iulia.

“Ajuns la a doua ediţie, Ciclaton a arătat încă o dată că fiecare dintre noi poate contribui, în orice modalitate consideră de cuviinţă, la viitorul educaţiei din România. Aceste proiecte educaţionale care schimbă modelează cetăţenii responsabili de mâine au nevoie de toată susţinerea noastră, iar Ciclaton încurajează simţul civic al comunităţii”,  a declarat Cristi Gherghiceanu, Președinte Adept Transilvania.

ciclaton 2015 02

În total, evenimentul a strâns 66.591 de lei pentru cele 5 cauze de anul acesta. Susţinătorii au putut dona pe site-ul www.ciclaton.ro, la evenimentele din oraşele prin care au trecut cicliştii sau prin SMS, folosind un număr scurt, în luna august şi în luna septembrie. Suma strânsă a reprezentat 91% din obiectivul fixat pentru anul acesta.

ciclaton 2015 03

Ciclaton susţine educaţia centrată pe individualitatea fiecărui copil şi pe dezvoltarea aptitudinilor sale, promovând voluntariatul, o viaţă sănătoasă şi ideea că schimbarea începe atunci când fiecare dintre noi dă mai departe un lucru bun.

Sponsori Ciclaton 2015: Orange, HTC, Active Life Therapy, 441 Design Studio, Urgent Cargus, Eximtur Business, HelpNet, High5. Parteneri media: Freerider.ro, Radio România Târgu Mureş, BikeFM.

ciclaton 2015 04

Despre Ciclaton

Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusiv susţinerii educaţiei. Fondat în 2014, proiectul susţine iniţiative de educaţie non-formală şi implicarea voluntară în această direcţie. Valorile Ciclaton vizează educaţia centrată pe individualitatea fiecărui copil, rolul fundamental jucat de educaţie în viaţă şi evoluţia comunităţii, voluntariatul ca formă de implicare, promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin sport, şi ideea că fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea mai departe celorlalţi lucruri bune.

Despre Fundaţia ADEPT

Fundatia ADEPT Transilvania derulează proiecte de conservare a biodiversităţii şi dezvoltare rurală în Transilvania, prin informarea localnicilor şi identificarea modalităţilor de obţinere a veniturilor suplimentare pentru micile comunităţi care gospodaresc peisajele din zona Târnava Mare, acţiuni menite să le asigure instrumentele necesare unui trai prosper, păstrând practicile agricole tradiţionale care au creat aceste peisaje.

Fie că este vorba de activităţi educative despre natură, de încurajarea spiritului antreprenorial sau de întarirea capacităţii organizaţionale, la informarea ori facilitarea accesării de fonduri prin PAC, sau chiar de implicarea în activităţi concrete de conservare sau definirea politicilor la nivel local, regional şi naţional, Fundaţia ADEPT Transilvania reprezintă pentru comunitatea locală şi nu numai, un partener de nădejde.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × five =