Acum citesti
A fost rezolvată problema discurilor de frână „periculoase” la şosea!

Urmare a scandalului în urma căruia frânele pe disc la cursiere au fost interzise în ciclismul profesionist, cel puţin momentan, firmele au căutat metode prin care acestea să nu mai „taie în carne vie” atunci când cicliştii cad grămadă.

Inginerii de la T’red, o firmă italiană, urmează a lansa pe piaţă protecţiile care nu-ţi mai permit să te atingi de discurile de frână. Aceste protecţii pot fi instalate pe orice bicicletă şi există trei opţiuni.

protectii discuri frana TredBikes 01

Protecţia pentru discul spate dispune de un suport care se fixează mai întâi de butuc. După care protecţia de disc se instalează pe acest suport. În faţă se foloseşte acelaşi sistem pentru furcă.

protectii discuri frana TredBikes 02

Ce vedem în aceste imagini, cât şi în video, sunt prototipuri din plastic printate 3D. Însă versiunile finale vor fi din carbon pentru greutate redusă şi rezistenţă bună la căldură. Producătorul spune că fantele din protecţie sunt suficiente pentru a permite discului să se răcească de la aer.

Pentru moment nu există un preţ estimat, produsul fiind încă în stadiul de prototip.

Vezi Comentariu (1)
  • Nu cred ca vor fi tocmai agreate aceste protecti daca nu vin cu un sistem de tip quick release si chiar si asa va complica schimbarea roti in timpul competitiei cea ce nu va pica bine multor rutieri

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + nine =