Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Se pare că în ultima vreme toată lumea lansează actioncam-uri, este deja o modă. Ultimii veniţi sunt cei de la Panasonic care oferă camera A1 cu senzor de 3,54 mp şi rezoluţie 1080. Camera este rezistentă la şocuri, apă (1,5 m adâncime), îngheţ (-10 grade), praf şi vine împreună cu o mulţime de opţiuni pentru instalare.
Partea interesantă a acestei camere este posibilitatea de a filma în întuneric mulţumită opţiunii infra roşu şi a sursei separate de lumină. Primul lucru pe care îl observi la A1 este mărimea. Camera este extrem de mică şi uşoara, doar 45 grame şi 8,3 cm lungime.
Camera dispune de lentile 2,6 mm F2.8 şi oferă mai multe moduri de filmare inclusiv 848 x 480 la 120fps/30p. Funcţia WiFi integrată permite să partajezi imediat ce ai filmat. Tot prin WiFi poţi să te conectezi la un telefon sau tabletă pentru a vedea ce filmezi. De asemenea poţi folosi două astfel de camere Panasonic pentru a filma în paralel obţinând perspective diferite ale aceleaşi acţiuni.
Acumulatul acestei camere are o capacitatea destul de mică de 480 mAh, o baterie integrată ce nu poate fi schimbată şi cu care poţi filma aproximativ o oră. Separat poţi cumpăra un acumulator extern cu care poţi filma aproape 3 ore (la 1920×1080 pixel/30fps). Camera în sine vine în pachet cu suporţi pentru tripod şi cască însă există separat şi alte opţiuni de instalare cum ar fi ventuză sau pe ghidon.
Exista şi suportul „Twin Mount” pe care poţi instala două camere A1 în paralel, folositor pentru cei care vor să filmeze în două direcţii diferite în acelaşi timp. Tot acest suport permite utilizatorilor să profite de funcţia de filmare în noapte folosind al 2lea loc al suportului pentru sursa IR (vândută separat). Dacă nu este complet beznă atunci camera poate filma în lumină redusă mulţumită senzorului1/3in MOS.
Preţul pentru Panasonic A1 este de 199$.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.