Acum citesti
Viorel Micu despre Arges Autumn Race 2011

Argeș Autumn Race se apropie cu pași repezi. În mai puțin de o lună te vei putea alinia cu cei 250 de participanți (numărul maxim) la linia de start a competiției. Dacă nu ai luat până acum parte la Argeș Autumn Race, urmărește acest interviu cu Viorel Micu, organizatorul competiției, care ne va răspunde câtorva întrebări legate de traseu, condiție fizică și atmosferă.


1.FreeRider.ro: Buna ziua! Care este ideea generală a acestei competiții? Cu ce se diferențiază de alte competiții de gen?


Viorel Micu: Buna ziua!  Ideea de a organiza  un concurs de ciclism a pornit in primul rand din pasiunea pentru aceasta disciplina sportiva si apoi din dorinta de a educa in spiritul unei vieti sanatoase. Minte sanatoasa in corp sanatos, natura curata si atmosfera de prietenie, acestea sunt ingredientele pentru  Arges Autumn Race. Dorim ca in fiecare an sa oferim  evenimentului un plus de noutate si intotdeauna standarde mai bune de organizare. Ridicam stacheta cu fiecare editie si nu plictisim, iar in functie de feedback pastram or inlocuim elemente. Ca si particularitate, spre exemplu,  anul acesta concurentii nu vor parcurge traseul in modul clasic repetand un anumit numar de ture, ci vor fi provocati sa pedaleze pe o distanta cat mai mare intr-un timp impus.


2.Spuneați de la bun început că dificultatea nu este chiar mică. Cei care au participat deja la mai multe competiții anul acesta bănuiesc că vor face față cu succes. Ce pregătire ar trebui să aibă cei care vor să participe pentru prima dată?


VM: Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura, insa prin nivelul de dificultate pe care i l-am atribuit insistam asupra catorva elemente obligatorii pe care biciciclistul participant la competitie e obligatoriu sa le detina. Simpla lecturare a regulamentului de concurs presupune autoevaluare si responsabilizare. Oferim concurentilor posibilitatea sa-si masoare public si intr-un mod fair-play nivelurile de performanta. Toti suntem amatori si acordam acestui hobby atatea resurse cat ne permitem fiecare in parte. Ca in orice activitate cine  persevereaza are sanse mai mari de reusita. Fireste ca antrenamentul isi va spune cuvantul. Pentru cei care participa prima data le solicitam pregatire tehnica corespunzatoare, un minimum de antrenament si cat mai multa experienta pe doua roti.                 


3.Vorbiți-ne vă rog și despre traseu. Din câte am înțeles există 3 trasee cu posibilitatea de a-l alege pe cel optim în ziua concursului. Cum diferă aceste trasee?


VM: Arges Autumn Race  este o competitie de tip Cross Country – XC. Conform definitiei  asta inseamna ca traseul este unic si deci comun tuturor categoriilor de prticipanti. Castigator este desemnat cel care termina de parcurs traseul in cel mai scurt timp, insa, de data aceasta, asa cum subliniam mai sus, castigator va fi cel care va pedala cel mai mare numar de ture in timpul limita. Vor fi 2 categorii, si anume de 100 si 200 de minute. Concurentii vor parcurge ture pana la expirarea timpului aferent categoriei. Dupa expirarea timpului toti concurentii sunt opriti si se face clasamentul in functie de numarul de ture si de timp.


4.Cum a crescut în timp popularitatea/notorietatea competiției?


VM: In general, la nivel national fenomenul ciclism este la inceput si tocmai de aceea ritmul sau de dezvoltare de la an la este surprinzator de mare. Avem nevoie de competitii de ciclism in Romania. Argesul are nevoie de competitii de ciclism. Am fost organizatorii primului concurs de gen din judet, am facut-o bine si e normal sa ne bucuram de simpatie locala si nu numai. Standardele ridicate de organizare o recomnda ca si referinta in calendarul competitional din tara noastra.


5.Aveți câteva cuvinte de adresat celor care vor să ia parte pentru prima dată la această competiție?


VM: Lant intins! Si va asteptam de ficare data cu mare drag la Arges Autumn Race.


Informații despre competiție aici.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × one =