Acum citesti
Sebastian Vrînceanu despre noua echipă de MTB a celor de la Radio Guerrilla: Guerribike

guerri_bike_1Pentru că suntem fani Radio Guerrilla încă din prima zi de emisie, ne-am bucurat să aflăm că vor avea o echipă proprie, denumită Guerribike. Am stat de vorbă de cu Sebastian Vrînceanu (Memo), pe care probabil îl știi de la emisiunea Eliberadio, pentru a afla mai multe picanterii din interiorul noii echipe. Sperăm doar că ambițiile echipei sunt mari! Acum să vedem ce au de spus.

1.Salut Memo! Cum v-ați decis să puneți bazele Guerribike?

Salut FreeRider.ro! Povestea cu Guerribike a fost o consecință firească a faptului că Radio Guerrilla este alături de toți bicicliștii și era normal să avem și noi o echipă în condițiile în care suntem singurul post de radio care se luptă efectiv pentru mișcarea biciciclistă din România. De fapt, se știe că luptăm, așa cum fiecare dintre noi ar trebui s-o faca, împotriva poluării. Inițial habar n-aveam ce urma să se întâmple când eu am vrut să mă alatur altei echipe, este vorba de Drink Team, cealaltă echipa sponsorizata de DK Bike, însă discutând cu Ion Plămădeală, proprietarul DK Bike, am ajuns împreună la concluzia că ar fi mult mai bine să încerc să pun bazele unei alte echipe. Și așa a început povestea Guerribike.

2.Cine sunt războinicii și care le sunt mijloacele mobile?

În echipă suntem deocamdată 6, dar visul meu e să fac o echipă de vreo 30 de guerrilleros. Avem o fată ca în orice poveste, este vorba de Irina Petrovici. Ea este producătoarea emisiunii Guerrilla Logout. Ca să rămânem la Guerrilla Logout trebuie să-l amintesc pe Bogdan Șerban, chiar el în propria lui persoană de realizator de Logout. Călin Gheorghe. El ar fi cam cel mai sportiv dintre noi și în el ne punem cea mai mare bază. „Hai și Matei! „ Probabil ăsta e motivul pentru care e alaturi de noi.  Glumesc desigur. Matei Oprina, producătorul de la „Guerrilla de dimineață” ți totodata Directorul muzical de la Radio Guerrilla, e unul dintre cei care au vrut din prima într-o echipa de MTB . Și tot de la prima abordare a răspuns afirmativ și Gabriel Nicolescu, cel care face ca teoria să devina practică din punct de vedere tehnic la radio. Și mai sunt eu, Memo, Eliberadio. În cazul meu Ram Bikes și DK Bike au zis să mă încerce cu un  HT THREE 29” și m-am bucurat că asta a fost alegerea lor pentru că știam că cu un bike identic Wouter Cleppe a câștigat Prima Evadare anul trecut și o mulțime de alte competiții în 2012 în România. Nu că aș avea același obiectiv. Aș vrea, dar nu pot, sunt prea gras. Ceilalți colegi din Guerribike se dau cu HT ONE-urile de la RAM. Iar la categoria ambiții si planuri de viitor VREM PISTE PENTRU BICICLETE ÎN BUCUREȘTI.

3.Cum ați început parteneriatul cu DK Bike? Și de ce pe biciclete Ram?

Parteneriatul cu DK Bike a derivat dintr-o prietenie mai veche cu proprietarul magazinului. Iar în ceea ce privește alegerea bicicletelor, cred că pot spune că Ram ne-a ales pe noi. Am căutat în literatură o bicicleta care să ni se potrivească și când am recitit versurile : „Și de-aceea tot ce mișcă-n țara asta, râul, RAM-ul / Mi-e prieten numai mie…„ am înțeles ce a dorit să spună Mihai Eminescu și ne-am conformat. În altă ordine de idei pe mine m-a convins fiabilitatea bicicletelor Ram. E ca la VW din punctul meu de vedere: punctaj maxim la raportul calitate-preț. Eu la mine acasa am VW și Ram. Și a contat și faza cu Cleppe care a câștigat cu Ram în ultimii 2 ani.

4.Care va fi prima competiție la care veți participa și ce așteptări ai de la colegii tăi de echipă?

Prima competiție la care vom participa este „Prima Evadare”. Ne-am propus ca în sezonul de biciclit 2013 să punctăm câte o competiție pe lună. Asta ar fi prima. Vom fi doar 5 din echipă. Călin e absent motivat. Așteptările noastre cred că sunt mai mult decât modeste având în vedere că ne dăm de plăcere cu bicicletele și mergem la competiții pentru că e frumos să te dai în cadru organizat alături de oameni care împărtășesc aceeași pasiune. Aș fi tare bucuros dacă am reuși TOȚI să terminăm cei 55 de km. Dacă nu, nu e nicio problemă. Suntem o echipă și important e că vom reuși să ne distrăm și în afara radioului  pentru că până la urmă despre asta e vorba. E pur și simplu frumos să pedalezi.

5.Există vreun lider autoproclamat sau liber ales al echipei Guerribike?

N-am gândit această echipă în formula cu lider. Dacă va fi nevoie vom alege unul. Deocamdată reușim să ne spunem toți părerile și să ținem cont de ele. Și dacă va fi vreun lider acela va trebui să muncească cel mai mult că așa e la noi, la Guerrilla, pe dos. Până la urmă, repet, este vorba de o activitate care sper să devină obicei în dreptul cât mai multor cetățeni și o formă de a ne distra împreuna și în afara radioului.

Noi vă urăm mult suuces și de abia aștept să ne auzim din nou la final de sezon!

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + 3 =