Acum citesti
Road Grand Tour, Drumul Vinului, 2016: Dacă e bal, atunci bal să fie!

foto events photographerFoto: Events Photographer

150 de concurenţi şi de concurente prezenţi/prezente la start la tura scurtă şi încă 190 la tura lungă, asta înseamnă că platoul din faţa Cramei Seciu a fost neîncăpător, pentru cei 340 de ciclişti şi de cicliste care au luat startul duminică, 17 aprilie în prima etapă a Road Grand Tour, „Drumul Vinului”. Deşi cifra pare „desprinsă” mai degrabă din „scriptele” unei curse de mountain-bike, ea dovedeşte că în sfârşit, cursele de şosea au luat amploarea pe care o merită, iar pariul pus de Alex Ciocan în 2013 a fost unul câştigător!

Valentin Pleşea (HC Cycling Team) a fost omul zilei la Seciu, sportivul având nevoie de doar două ore şi patruzeci şi trei de minute pentru a dovedi cei 96 de kilometri şi 1.040 de metri diferenţă de nivel ai Drumului Vinului. A fost urmat îndeaproape de Marian Frunzeanu, „antrenorul jucător” al HC Cycling Team, pe locul trei clasându-se Atilla Madaras (Dinamo BikeXpert Racing Team), cel care şi-a făcut încălzirea în ziua precedentă, câştigănd Ziua B. Piringer Beata Adrienne (Giant Team Romania) a fost cea mai rapidă dintre fete, ea fiind urmată de Irina Dumitru (Dinamo BikeXpert Racing Team) şi de Monica Serachitopol (HC Cycling Team).

Urcarea din Boldeşti Scăeni spre Crama Seciu este bine cunoscută printre fanii ciclismului de şosea, ea făcând prin caracterul ei brutal o selecţie riguroasă printre profesioniştii şi amatorii care au luat cu asalt, fiecare după posibilităţile dictate de kilometri strânsi peste această iarnă blândă, Drumul Vinului. Singurul incident notabil al cursei a fost o căzătură spectaculoasă în pluton, la puţin timp după startul tehnic, încă înainte de Bucov. Lucrurile au semănat puţin cu cele întâmplate la recent desfăşurata Paris – Roubaix, nu puţini fiind ciclişti care au trebuit să îşi croiască drum direct pe câmp pentru a încerca să prindă din urmă fruntea plutonului.

Următorul act al Road Grand Tour, sugestiv denumit Turnirul Nobililor, este programat a se desfăşura pe 21 mai la Mioveni şi este, după cum se anunţă pe site-ul competiţiei, „o combinație între traseul de viteză de la Ploiești și traseul Herculean de la Sinaia”. Tot pe www.roadgrandtour.ro pot fi consultate şi rezultate complete ale etapei proaspăt încheiate.

Marc Sandu

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − seven =