Acum citesti
Din nou la Maratonul Vinului, un traseu drag aproape de casă

Cu mulți ani în urmă competițiile de MTB erau foarte puține, la munte și ne revedeam cu toții acolo, din toată țara, în cele 5-6 ocazii pe an. Dar cu timpul MTB-ul a devenit foarte popular, viața a devenit foarte agitată iar oamenii au început să aibă nevoie de competiții și mai aproape de casă. Astfel, organizatori inimoși au explorat zone mult mai accesibile ca timp și au găsit noi trasee, dar care pentru orășeni se pot face într-o jumătate de zi, chiar și după muncă într-o zi lungă de vară.

Unul dintre primele trasee de acest gen pentru bucureșteni a fost Maratonul Vinului, care spre deosebire de alte trasee prin pădurile adiacente capitalei, frumoase și acestea, oferă urcări și coborâri destul de MTB-iste, cu iz cât de cât de munte și cu o diferență de nivel de peste 1000 m. Am apreciat mult munca lui Jan Glass, organizatorul primelor ediții ale concursului.

Am fost cred la a doua ediție, în 2012, când am luat chiar și un podium la categoria de vârstă (eu nu am luat prea multe podiumuri, nu sunt suficient de bun). Anul acela reveneam dintr-un lung cantonament în Alpii Francezi cu cursiera și eram într-o formă bună. Am rămas cu amintiri superbe dintr-o zi toridă de vară…

La un moment dat, nu mai știu exact anul, organizatorii inițiali au cedat drepturile celor de la BikeXpert, care au început întâi timid, dar au continuat în forță și au făcut din MARVIN un concurs extrem de iubit, care se desfășoară pe aceleași trasee inițiale care sunt din punctul meu de vedere perfecte.

Personal sunt un mare admirator BikeXpert printre altele și din cauza încăpățânării de a organiza cursa asta, mai ales traseul lung. De ce? Pentru că este un traseu care în caz de ploaie devine pur și simplu inabordabil. O mică ploaie poate să facă să fie abandonată munca întregii echipe. Dar și cealaltă cursă mare organizată de ei la Pucioasa e în aceiași situație și ei au o aceiași determinare să nu renunțe! Jos pălăria!

Am făcut introducerea asta pentru că apar din ce în ce mai mulți iubitori noi de MTB și e bine să știe puțin și despre trecutul curselor la care participă.

Cât despre cursa de anul acesta, a fost una de nota 10. Uscat iască, așa cum merge bine la MARVIN, în combinație cu o organizare impecabilă, ca de obicei. Cireașa de pe tort a fost că pe ultima parte, destul de expusă la soare, a dat o mică ploaie care a răcorit atmosfera dar fără să fie suficientă să umezească traseul și să pună probleme.

Eu nu mai merg la curse cu ambiții competiționale, dar totuși îmi pun câteva obiective. La MARVIN mereu îmi doresc un timp sub 3 ore pe cei 52 km cu 1200 m diferență de nivel, mi se pare o performanță bună pentru cineva neantrenat ca mine. Mi-a ieșit din nou, am avut o zi bună și am plecat acasă fericit, cu zâmbetul pe buze!

Mulțumesc BikeXpert pentru o nouă ediție și sper să găsiți puterea să țineți competițiile în picioare în lumea din ce în ce mai dificilă în care trăim!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × five =