Acum citesti
PROCEDURA DE LICENȚIERE A FEDERAȚIEI ROMÂNE DE CICLISM

Pe 3 Iunie începe prima Cupă Națională de Downhill, etapa de debut are loc la Cheile Grădiștei
Din ultimul comunicat dat de ADMR găsit AICI, extragem urmatoarele:
În primul an al Cupelor Naţionale la disciplinele Downhill și Enduro va exista și clasă *Open*. Anul 2016 este o perioada de tranziție, din 2017 participarea în cupe va fi condiționată de licențe.

mtbcup-1170x936Participarea în această clasă nu va fi punctată in cadrul cupei și este condiționată de a avea o adeverinţă de la medicul de familie care atestă faptul că ești apt pentru efort și de o asigurare de accident(valabilă pe perioada concursului, nu pe tot anul). Adică te prezinti la concurs cu adeverinta și asigurare de accident.
Etapa de downhill de la Harghita nu se mai suprapune cu Electric Castle, a fost mutată pe 26-27 August iar Harghita Enduro pe 9-10 Septembrie.

Vrei să participi la unul sau mai multe evenimente din calendarul Cupei Naționale de Downhill? Ai următoarele două opțiuni:

1. participi în clasa OPEN unde nu ai nevoie de licență dar nu primești puncte în cadrul cupei(te dai la concurs dar nu ești parte a Cupei Naționale), nu figurezi în clasamentul național. Această clasă nu este segmentată pe categorii de vârstă și sexe. Pe scurt, juniori, femei, bărbați de toate vârstele, toți concurează în aceeași clasă.

2. participi la una din clasele Juniori, Elite, Masters, Feminin unde ești automat înscris în Cupa Națională de Downhill și vei figura în Clasamentul Național al disciplinei Downhill. Primii 80 finaliști ai fiecărei categorii primesc puncte. Acestea se adună de la o etapă la alta și vor stabili o ierarhie valorică în scena downhill la sfârșitul sezonului.

De ce am nevoie pentru a participa la OPEN?

1. adeverință de la medicul de familie că ești apt pentru ciclism/efort/sport (oricare din ele). Aceasta se eliberează în urma unui consult rapid.

2. asigurare de accident valabilă pe perioada concursului la care participi

De ce am nevoie pentru a participa la clasele Juniori, Elite, Masters, Feminin?

Cele 2 lucruri de care ai nevoie la Open(adeverinta de la medic si asigurarea de accident) + o poză în format digital + completezi o cerere standard de eliberare a licenței(se gasește pe site-ul FRC) + o taxă de 70 lei către FRC (se poate face transfer online). Adică licență de sportiv amator. Procesul de pregătire a actelor este unul rapid și poate fi parcurs în 2-3 ore.

Licență de sportiv amator sau profesionist?

Ambele tipuri de licență permit participarea în CND. Cea de sportiv profesionist o faci în momentul în care participi la concursuri UCI. Pentru CND este suficient să ai licență de amator.

Adeverință de la medicul de familie sau de la medicină sportivă?

Pentru licența de sportiv amator(nu și pentru cea de sportiv profesionist) este acceptată și adeverința de la medicul de familie. Noi recomandăm vizita la medicină sportivă pentru că implică și efectuarea unui set de analize.
Lista medicilor de medicină sportivă din toată țara o găsești aici: http://www.medicinasportiva.ro/SRoMS/INFOUTIL/Medici_specialisti_medicina_sportiva_Romania.html

Care este cea mai rapidă modalitate de obținere a licenței de sportiv amator:

1. mergi la medicul de familie pentru un consult, îți eliberează adeverința cum că ești apt pentru ciclism sau efort/sport, oricare din cele 3 (ca să nu pierzi timp, sună la biroul medicului și fă-ți programare)
2. fă-ți o asigurare de accident. Ești liber să o faci pe oricare, noi o recomandăm pe cea pe care o recomandă și federația. Este valabilă tot anul și te acoperă și la concursuri și in afara lor. Pachetul minim costă 100lei/an. Mai multe detalii aici .
Dacă pachetul te-a convins, trimite o poză după buletin la adresa de email [email protected] și specifică că vrei asigurarea pentru bicicliști și care din pachete. Vei primi înapoi factura proformă, o poți plăti prin transfer online, nu-i nevoie să te deplasezi la bancă
3. fă-ți o poză cu telefonul
4. downlodează și completează cererea de licență
5.plătește taxa de 70 de lei către Federație, în contul: RO68INGB0000999904880630 – titular, Traian Goga
6. anexează toate cele de mai sus la un email si trimite-l pe adresa office@federația de ciclism


Cât durează procesul? La concursuri mă încriu după ce îmi vine legitimația acasă?

Licența este eliberată de Federația Română de Ciclism la interval de câteva ore după ce a primit emailul cu actele tale. Noi validăm respectiva licență și te înscriem în cupă de îndată ce licența a fost emisă, cu mult înainte ca ea să ajungă la tine. Avem acces la baza de date a FRC și verificăm zilnic licențele emise. La concurs te înscrii doar cu CNP-ul.

Ghidul participantului poate fi găsit aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 5 =