Acum citesti
Noutati Shimano in 2011

In cadrul prezentarii organizate de Rom-eurotrade in acest weekend, am putut afla detalii complete despre noutatile Shimano pentru sezonul 2011. Deoarece sunt multe informatii de mentionat, vom prezenta succint noutatile fiecarei game.


Una dintre cele mai importante noutati referitoare la bicicletele de munte, este introducerea tehnologiei Dyna Sys pentru liniile de componente XT, SLX dar si pentru cele din gama Non Series. Ce inseamna Dyna Sys? Pe scurt, transfer dinamic al puterii. Acesta consta intr-o distanta mai mica dintre pinioane dar si dintre foi si introducerea a noi rapoarte. Daca pina in prezent puteai opta pentru un grup de 8 sau 9 pinioane, acum poti alege un grup de 10 pinioane. In prezent, cu ajutorul tehnologiei Dyna Sys, poti obtine un raport de 0.88 prin combinarea foii mijlocii de 32 de dinti cu pinionul mare de 36 de dinti, acesta fiind un raport similar cu cel al unei foi mici de 22 de dinti combinata cu pinion mediu de 25 de dinti. Astfel tensiunea in lant este redusa cu pina la 31%.


Totul rezulta in schimbari mult mai line si evitarea unei uzuri rapide a lantului. Lantul HG-X este nou si poate fi utilizat doar impreuna cu angrenajele Dyna Sys. Este un lant directional, fiind optimizat pe partea dreapta pentru schimbarea foilor si pe partea stanga pentru schimbarea pinioanelor.


Pentru ciclistii de performanta, angrenajele XTR, XT si SLX vor fi disponibile si cu doua foi, in diverse configuratii.


Noua gama XTR va cuprinde doua seturi diferite de componente, dedicate Cross Country-ului si Trail-ului. Astfel, vei putea opta pentru frane, angrenaje sau roti diferite. Gama XTR se anunta a fi cea mai performanta de pina in prezent.


Si gama Alivio a fost revizuita, fiind acum disponibila si cu un grup de 9 pinioane. Gamei Deore i se alatura un nou model de frana hidraulica pe disc cu functia de „reach adjust”, care te va ajuta sa apropii sau sa departezi levierul de ghidon.


Pentru bicicletele de oras sunt disponibile gamele Alfine si Capreo. Afline vine pentru 2011 cu un nou butuc ce beneficiaza de 11 viteze integrate. In plus, este mai usor decat modelul precedent  si ofera o plaja mai larga de rapoarte.


Te invitam sa vizualizezi pozele cu produsele prezentate in acest articol :



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 11 =