Acum citesti
Monica Dumitrescu despre coborârile extreme

Dacă te-ai gândit vreodată că fetele ar fi atât de timide și de speriate încât să nu se urce niciodată pe un full suspension și să coboare cu viteză maximă pe cele mai abrupte trasee, te înșeli amarnic. Săptămâna aceasta te invităm să faci cunoștiință cu Monica Dumitrescu, care se numără printre puținele prezențe feminine din rubrica de interviuri de pe FreeRider.ro, dar se bucură de tot meritul în acest sens. Ea ne va povesti în rândurile următoare câte ceva despre legăturile ei cu bicicleta și despre pasiunea pentru Freeride. Așadar, poate fi un exemplu de curaj atât pentru femei cât și pentru bărbații care nici măcar nu s-ar încumeta să pedaleze pe traseele pe care o face Monica.


1.FreeRider.ro: Bună Monica! Fetele sunt o prezență destul de rară în competițiile extreme. Publicul reușește să te determine să te simți specială?


Monica: Publicul ma stimuleaza sa incerc sa scot ceea ce am mai bun in mine. Momentan, pana acum, cel mai bun si critic public pt mine au fost baietii din trupa.


2.FR: Cum de te-a captat atât de mult bicicleta? Spune-ne te rog povestea ta pe scurt.


Monica: Senzatia pe care o ai atunci cand te lasi purtat de bike…..este liniste…se aud doar suieraturile cauciucului pe piatra iar viteza cu care te deplasezi te face sa simti gustul adrenalinei.
Imi place forta pe care ti-o da viteza pe care nu poti sa o stapanesti dar poti sa o controlezi si asta te face sa te simti biiinnneeee !


Povestea mea? Cred ca a inceput cand am intrat in magazinul de biciclete din Arad, miros de ulei, de cauciuc, de fier, rafturile frumos aranjate in spate, manusi, furci, pedale ….baietii care stateau vorbind in soapta intr-un colt despre eu stiu ce trasee nemaintalnite … timpul parca s-a oprit in loc si am simtit ca asta o sa imi placa. Apoi a urmat primul traseu pe un bike hardtail…hahahh , a fost dragoste la prima vedere !


3. FR: În afară de downhill/freeride, ce alte probe preferi?


Monica: Imi place freeride mai mult decat downhill, de fapt imi place natura cu sau fara bike, imi plac traseele in padure, imi plac bikeparkurile din Austria , am un traseu favorit la Leogang -Flying Gangster. Il ador.


4.FR: Bănuiesc că în zâmbetul celor care te privesc se citește admirația. Care a fost cea mai amuzantă replică pe care ai primit-o vreodată?


Monica: Cea mai amuzanta replica ? pai ceva de genul: Lasa mai de frane ca mananci cc-t pe paine si zici ca e Nutela !


5.FR: Care a fost cea mai dificilă competiție la care ai luat parte?


Monica: Inca nu am luat parte la nici una, am vrut sa particip la Bunloc dar din nefericire am fost in strainatate si am ajuns doar in ziua concursului asa ca am facut poze doar si mi-am ros unghiile !
Poate la anul daca o sa muncesc mult o sa incerc un concurs. Pana anul asta nu era divizie Fete ca sa zic asa si nici una nu ne-am gandit la contest ci mergeam just for fun.


6.FR: Care sunt zonele tale preferate? Orașe, trasee?


Monica: Imi place sa merg in Austria, am mai spus, imi place pentru ca e aproape pentru noi si sunt foarte organizati , traseele sunt bine gandite si pentru toate nivelele. In Romania imi place sa ma plimb pe dealurile de langa casa si pe strada. Iesim seara cu baietii din trupa si ei construiesc trail-uri scurte pentu antrenament unde exersam sarituri , mici coborari…etc Nu credeam vreodata ca o sa cunosc atat de bine toate tufisurile malului Muresului si toate galmele de pamant.


7.FR: Te-ai gândit să participi la o competiție de Cross Country?


Monica: Cu cross country nu prea sunt prietena, da fapt nici nu am incercat. Poate ca mi-ar placea. M-am obisnuit sa cobor dealul nu sa il urc :))


8.FR: Câteva sfaturi pentru fetele care se tem de tot ceea ce presupune extrem?


Monica: Chiar daca in interiorul tau exista un omulet care spune ”NUUUUUU !!!” poti sa il linistesti in timp cu multa munca si vointa.


Eu nu am fost un geniu in nimic-nici la scoala nici la sport nici in viata, intotdeauna am fost mediocra dar am devenit buna nu prin talent de la mama natura ci prin multa munca si inversunare in atingerea scopului propus. Deci fetelor : nimic nu este usor in viata si nici in sporturile extreme, dar important este sa stii sa te ridici dupa ce ai cazut ! Trebuie sa ai incredere in tine si sa poti privi in viitor si… sincer, e mai ok sa practici un sport decat sa atarni aiurea prin ceva bar in companii indoielnice . Si credeti-ma MARIMEA CONTEAZA – marimea increderii tale in tine insuti.



Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + 17 =