Acum citesti
Maratonul Vinului – după zece ani, din nou pe tura lungă

Pe 14 iulie 2012, la Urlați, am reușit cel mai bun rezultat al meu la un concurs serios de ciclism (că am mai reușit pe la din alea cu 10 participanți dar nu le iau la socoteală). M-am clasat pe locul 2 la categoria 30-39 de ani la tura lungă a Maratonului Vinului, un nou concurs organizat atunci de Jan Glass pe dealurile din jurul Urlațiului, pe podium cu Marian Frunzeanu. Nu urma să mai repet experiența asta niciodată. Iar atunci am reușit și dintr-un complex de factori, cel mai important fiind căldura extremă de peste 40 de grade, care pe mine nici atunci și nici acum nu mă deranjează în mod special. Urma să aflu chiar că un concurent și-a pierdut viața la acea ediție dintr-o combinație nefericită de căldură, deshidratare și probleme cardiace. Atunci mi-a plăcut mult traseul și mi-am dorit mult să revin pe el, dar lucrul acesta s-a întâmplat… doar 10 ani mai târziu, adică acum, în 14.05.2022.

Fotografii de

Maratonul Vinului trăiește azi datorită noilor organizatori de la BikeXpert care au preluat organizarea și au dus-o la un alt nivel, adaptat faptului că și MTB-ul în România e la alt nivel decât era acum 10 ani. Iar de câțiva ani organizatorii au luat decizia să reintroducă și traseul lung în program, traseu care a lipsit în ultimele ediții. Din păcate traseul lung Marvin e extrem de sensibil la ploaie, iar ploaia a lovit competiția mereu la ultimele ediții. Organizatorii au încercat, au marcat traseul, dar au fost nevoiți să renunțe la el.

2022 este însă anul în care lucrurile au ieșit cum trebuie! Chiar dacă amenințarea cu ploaia a revenit, ca de obicei, norii au decis să aștepte până la terminarea competiției pentru a face traseele impracticabile.

Cu bucurie în suflet m-am aliniat și eu la start, cu o formă fizică dezastruoasă dar cu un psihic la cel mai înalt nivel. Iubesc traseul acesta, e la îndemână, e rapid, are urcări destul de grele cât să ofere o zi de efort adevărat și coborâri destul de simpatice cât să ofere satisfacție celor ce au transpirat să ajungă sus.

Nu am de gând să mai adaug comentarii inutile despre cursa mea, a fost superb, o zi de vis, mi-am dorit să scot sub 3 ore pe cei 51 km cu 1300 m denivelare și am reușit, chiar dacă doar cu 2 minute. În jurul meu am văzut oameni fericiți, oameni care au savurat la maxim frumusețea traseului lung Marvin.

BikeXpert și Cătălin Sprânceană au făcut o treabă excelentă, pe măsura traseului. Nu pot decât să îmi plec capul în semn de admirație și să sper că vor avea puterea să repete experiența și în anii următori, iar natura va face din nou ca eforturile lor să nu fie în zadar!

Mulțumim BikeXpert, Cătălin Sprânceană, voluntarilor, concurenților, sponsorilor și autorităților care suțin toți acest eveniment! Eu susțin mereu competiția și încerc să răsplătesc faptul că traseul trece nestingherit prin curtea și via celor de la Crama Basilescu alegând destul de des să cumpăr vinurile lor, disponibile și mai toate magazinele și de o calitate foarte bună!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × two =