Acum citesti
Idee de rezolvare a problemei manetei DoubleTap agăţată de manşon

stop-sram-road-bike-shifter-lever-from-sticking01-600x450Tyler Benedict, redactor la bikerumor.com, este un utilizator înrâit a componentelor SRAM pentru cursieră, cu manetele DoubleTap, inclusiv pe bicicletele de ciclocros. El a fost ani de zile deranjat de faptul că, uneori, la schimbarea în sus a mai multor pinioane, levierul pentru schimbarea vitezelor se agaţă de cauciucul de protecţie al manetei şi nu îşi mai revine exact în poziţia iniţială. Schimbarea vitezelor nu e afectată, dar este un fenomen care poate deveni agasant.

El a găsit o metodă simplă de a rezolva problema:

stop-sram-road-bike-shifter-lever-from-sticking02-600x450Levierul se agaţă indiferent de poziţia unde este acesta reglat. Soluţia e simplă, respectiv tăierea cu foarfeca a unei părţi mici din manşonul de cauciuc. Cantitatea tăiată în imagine este un pic chiar prea mare, se poate rezolva problema cu tăierea a jumătare din dimensiunea asta.

stop-sram-road-bike-shifter-lever-from-sticking03-600x450Estetic, bucata lipsă nu se observă atunci când bicicleta stă vertical iar „lucrarea” poate fi efectuată mai artistic cu sculele potrivite.

stop-sram-road-bike-shifter-lever-from-sticking04-600x450Pentru cei ce se tem că mecanismul intern va fi expus condiţiilor meteo, nu este cazul. Acesta este deja expus, iar la manetele Shimano mecanismul este chiar mult mai expus. Metoda aceasta a fost folosită pe biciclete de ciclocros care sunt tapetate cu noroi periodic şi nu a existat nicio problemă de funcţionare.

Articol preluat de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =