Acum citesti
Frâne Brembo pentru downhill și freeride

Puțini sunt cei care știu că faimosul producător de frâne Brembo, anunța în 2004 lansarea unui set de frâne hidraulice destinate bicicletelor de downhill și freeride. Acestea au fost ulterior prezentate în Whistler, Canada.

În comunicatul de presă de la acea vreme, italienii subliniau faptul că aceste frâne vor oferi senzațiile pe care le trăiești în mod normal pe motocicletele de competiție. Dacă pare greu de crezut, în sprijinul acestei afirmații venea și fișa tehnică a produsului: discuri de 203 mm cu spider, cu un design inspirat din Motor Racing, etriere din aluminiu construite din două segmente principale care cuprindeau două pistoane realizate din titan cu un diametru de 24 mm. Nu foarte diferite însă de ceea ce oferea competiția.

Sistemul de frânare a fost conceput pentru piața americană, iar italienii au decis să construiască aceste frâne într-un număr limitat, de doar 250 de exemplare/an. Clienții care au dorit să intre în posesia acestui sistem de frânare, au fost nevoiți la acea vreme, să scoată din buzunar o sumă mare.

Momentan, setul de frâne mai poate fi găsit în diverse magazine online de peste Ocean, la un preț foarte piperat: 1.200$/set. O încercare interesantă a celor de la Brembo, dar care a rămas fără ecou.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =