Acum citesti
Detectivii Veloverzi te așteaptă să descoperi comorile verzi ale Capitalei

După concursuri de cross-country, mase critice și promenade ale biciclistelor, Bucureștiul se pregătește de un nou tip de întrecere pe două roți, unul mai relaxat ce-i drept. Este vorba despre Detectivii Veloverzi, un proiect verde-urban, după cum chiar organizatorii săi l-au denumit. Concursul de treasure-hunt presupune o competiție distractivă, la care pot participa persoane de toate vârstele și în cadrul căreia ei se vor întrece pentru a descoperi diferite comori ale naturii din București. Detectivii Veloverzi este un mod inedit de a-ți petrece Ziua Internațională a Mediului, dar o lăsăm pe Mara Patriche să ne spună mai multe despre eveniment.

  • Bună ziua, Mara! În primul rând, aș dori să te întreb de ce crezi că un astfel de concurs, de treasure-hunt, ar avea succes în rândul bucureștenilor? Cu ce vine mai deosebit față de restul competițiilor care includ bicicleta?

Salut! Prima dată ne-am gandit la bucureștenii cu copii care se plimbă în parcuri și se plictisesc făcând ronduri-ronduri sau la cei cu fețe lungi care își așteaptă copiii pe marginea unui loc de joacă. Așa că le-am oferit o provocare. Ei pot participa la acest concurs ca o familie, să se joace cei mici impreună cu cei mari.

Apoi ne-am gândit la genul de relaxare al bucureștenilor în weekend și la orele petrecute în fața calculatorului și al televizorului. Ne-am mutat ochii pe cei tineri, pe care vrem să-i scoatem din case. Cel mai important lucru este că în acest joc vor căuta comorile verzi ale Bucureștiului.

Bicicleta, în acest concurs, este promovată puternic ca alternativă la deplasarea cu automobilul. Trebuie să o promovăm cu toții, poate convingem cât mai multă lume să o folosească!

Este un proiect care mie îmi place foarte mult și, după cum ziceam mai sus, sper să convigem mai multe persoane să folosească bicicleta în viața lor de zi cu zi. Cât despre numărul de participanți, sper să ia startul intre 200 și 400 de echipe.

  •  De ce ați optat pentru un concurs de treasure-hunt în defavoarea altor manifestări urbane pe două roți?

Este în ton cu modul în care bucureștenii aleg să își petreacă timpul liber și este ceva mai deosebit.

  • Va fi acesta singurul eveniment care cuprinde bicicleta organizat de Asociația din Pod în acest an?

Pentru moment, dorim să vedem cum va fi primit Detectivii Veloverzi și pe urmă decidem dacă mai organizăm și alte evenimente.

  • Acum, dă-ne cel mai bun motiv pentru care ar trebui să participăm la Detectivii Veloverzi!

Există două trasee, deci două genuri de distracție: pe bicicletă, in Oraș, sau împreună cu copiii tăi în Herăstrău. Și vor fi multe multe premii! Te așteptăm acolo!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + nine =