Acum citesti
Denise Mueller a bătut recordul feminin de viteză cu bicicleta: 237 km/h!

Mueller-at-147-mph-womens-world-bicycle-speed-recordDenise Mueller a bătut recordul de viteză cu bicicleta atingând 237 km/h la plasă în spatele unui Land Rover modificat. Bicicleta a fost creată special de către KHS și DaVinci, fiind dotată cu furcă cu suspensie dual crown și tijă de șa cu suspensie Body FLoat. Acestea, împreună cu tot design-ul bicicletei, au rolul de a reduce vibrațiile și micile lovituri de obstacole, care ar fi dezastruoase la astfel de viteze.

Muellers-bike-womens-world-bicycle-speed-recordBicicleta are transmisie cu reducție dubă, foi de 60 de dinți și roți special construite de 17 inch cu anvelope slick, cadrul alungit și stabilizator de direcție.

Mueller este o ciclistă și motociclistă de cursă renumită, campioană națională la criterium în S.U.A. plus alte 15 titluri de campioană națională, dar și mamă a trei copii. Antrenorul său John Howard a stabilit acum 30 de ani recordul masculin, la viteza de 245 km/h, record care a fost doborât în 1995 de Fred Rompleberg din Olanda ce a atins 269 km/h. Mueller și-ar dori să atingă viteza aceasta, dar se pare că pista actuală nu e suficient de lungă. Se pare că ea nu e doar deținătoarea recordului feminin ci și prima femeie ce a încercat cu adevărat să obțină acest record.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina TheProjectSpeed.com

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 15 =