Acum citesti
Biciclist în San Francisco


După ce unul din colaboratorii FreeRider.ro mi-a trimis aceste fotografii din San Francisco, am realizat că acesta poate fi cel mai reprezentativ oraș al Americii pentru numărul mare de persoane care utilizează bicicleta. Exact așa cum este Amsterdam-ul pentru Europa. Există câteva diferențe notabile totuși.


În primul rând vorbim de America, deci totul este mare. Chiar și pistele pentru biciclete sunt foarte late pe anumite porțiuni cum poți singur admira în fotografiile realizate în zona de nord a orașului, între Bay Bridge și Golden Gate Bridge.


În al doilea rând, mersul pe bicicletă este încurajat aici. Există multe centre de închiriere de biciclete iar biciclistul poate utiliza nestingherit și benzile pentru stânga alături de automobile. Și este evident că nu te va claxona niciun șofer, așa cum o fac cu mare drag unii șoferi români cu o mentalitate de lemn, mereu grăbiți și permanent deranjați de prezența bicicliștilor în trafic.


Te las să admiri fotografiile realizate săptămâna trecută, pe 30 Mai, cu promisiunea că pe viitor vor mai urma și altele.



Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + 16 =